Bug z formatowaniem fragmentu kodu ```md

2

Przyklad kodu

```md
> ##### [Kowalski napisał(a)](/Forum/123123123):
> One one one one one one one one one one one one one one one one one one one,
> one one one one one one one one one one one one one one one. Two, two, two, two,
> two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two.
```

Render

> ##### [Kowalski napisał(a)](/Forum/123123123):
> One one one one one one one one one one one one one one one one one one one,
> one one one one one one one one one one one one one one one. Two, two, two, two,
> two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two, two.
1
obscurity napisał(a):

a jak ma być?

No nie widzisz że trochę nisko coś są te linijki?

screenshot-20220502193505.png

1

Wydaje mi się że kiedyś ten problem był zgłaszany. To wygląda na problem z CSS, ale nie widzę który kod może być za to odpowiedzialny. Jakieś pomysły?

0

@Adam Boduch: tak, chodzi Ci pewnie o ten post https://4programmers.net/Forum/Coyote/322400-wymiana_geshi_na_prism?p=1775632#id1775632 i wcześniejsze w wątku, ewentualnie też o post https://4programmers.net/Forum/Coyote/352953-zliczanie_linii_kodu_skrypt_konczy_zliczanie_po_696_linii?p=1775484#id1775484 i wcześniejsze w wątku.

PS Problem wydawał się rozwiązany na czas pisania powyżej zalinkowanych postów.

1

Ciekawe, że bug występuje tylko w przypadku kolorowania składni markdown ;)

Tu przykład kolorowania z PHP:

> 1
> 2
> 3
> 4

a tu markdown:

> 1
> 2
> 3
> 4

EDIT: wychodzi na to, że problem jest z CSS a mianowicie z klasą .blockquote która pochodzi z bootstrapa :|

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1