Trim postów psuje markdown

1

Jeśli napiszę post zaczynający się od czterech spacji, to w Markdown to oznacza "indented code block", wcięty block.

Wiem że coyote robi trima na postach, ale to psuje Markdown.

Taka treść, cztery spacje, powinna zostać tak jak jest.

    code

Również nowa linia oraz 4 spacje.


    code

Jeśli chcemy trimować posty, to trzeba to zrobić mądrze, czyli usunąć wszystkie nowe linie, oprócz grupy spacji $\s*\n?( ), jeśli istnieje. Tak żeby zamieniło post "\n \n \n \n \n    code" na "    code".

0

Wydaje mi się że trim jest robiony przez sam framework jeszcze przed procesem walidacji żądania. :|

0
Adam Boduch napisał(a):

Wydaje mi się że trim jest robiony przez sam framework jeszcze przed procesem walidacji żądania. :|

Jak ja lubię jak frameworki coś magicznie same robią.

Ehh. Ale zależy nam na tym żeby posty były trimowane zanim wejdą do CommonMark?

0

@TomRiddle: Trim można wyłączyć dla wybranych pól w middleware TrimString jak coś. Wyłączone jest chociażby dla pól zawierających hasło. Możesz dodać do listy pole text i wówczas powinno działać.  

0
Adam Boduch napisał(a):

@TomRiddle: Trim można wyłączyć dla wybranych pól w middleware TrimString jak coś. Wyłączone jest chociażby dla pól zawierających hasło. Możesz dodać do listy pole text i wówczas powinno działać.  

Na pewno jesteśmy ok z nietrimowaniem całego contentu?

0

Tzn. tylko pól o nazwie text. Wszystkie pozostałe będą ucinane tak jak dotychczas.

0
Adam Boduch napisał(a):

Tzn. tylko pól o nazwie text. Wszystkie pozostałe będą ucinane tak jak dotychczas.

No tak, tak. Miałem na myśli cały content posta.

Ja to tym zrobił rtrim(), żeby uciąć wszystko z prawej chociaż. Nie wiem czy się da jakoś łatwo?

A lewą można albo zostawić, albo dopisać sprytnego regexpa, pytanie co wolisz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1