Wątek zablokowany 2017-01-02 12:06 przez Adam Boduch.

Bugi / zmiany

1

W tym temacie bede pisal rzeczy ktore sie zmienily (zapewne jako nowy post)

  • po nacisnieciu przycisku forum na glownej stronie. Nie pokazuje mi wszystkich tematow tylko kategorie (wczesniej zapamietywalo to ustawienie)
0

Na komorce

  • brak auto logowania.
  • fajnie by było mieć domyślna stronę dla użytkownika.
    Wybór z hamber menu jest nie poręczny mimo dość dużego ekranu
  • przyciski edycji wyglądają tak samo
  • plus i akceptowanie są małe
0

Brak tagów w wersji mobilnej. Nie wiem jak rozpoznać czy tekatbz newbie jest z c++ czy z javy czy z Delphi

1

W zakładce Wszystkie widzę posty ze wszystkich działów - tych także wyfiltrowanych w ustawieniach. Wcześniej widziałem tylko te z widocznych kategorii.

0

Alerty na teł działaja dziwnie na komórce. Zamiast pop up jest przekierowanie. Póki co stara wersje na komórce było mi wygodniej obsługiwać :)

0

Jak jestem niezalogowany i klikam nowe wątki pojawia się informacja:
"Przepraszamy, ale coś poszło nie tak. Prosimy o kontakt z administratorem."
Mimo tego pokazuje się zakładka nowe wątki.

2
  1. Wywaliłbym ten styl, bo w komentarzach tekst w tickach jest miniaturowy
    font-size: 90%;
  1. będąc w szybkiej odpowiedzi [tab]. [spacja] przerzuca na główną stronę zamiast dodać posta (czyli tabindex [zapisz] nie jest następnym po textarea)
  2. ten cały markdown.. nie da się cytować blokiem? musi każda linijka być z >? Co więcej, pierwsza linijka bez > zaraz za cytatem nadal wyświetlana jest jako treść cytatu, przykład:

cytat
nie cytat

  1. klikanie kółkiem (trzecim klawiszem myszy) w powiadomienia zamyka te powiadomienia - przy otwieraniu każdego powiadomienia w nowej zakładce trzeba co jeden klik na nowo otwierać listę powiadomień
  2. ogólnie mam wrażenie, że font jest mniejszy i mieni mi się w oczach
2

to jaj jeszcze dodam, że w mailu z powiadomieniem nie ma treści postu a to jak dla mnie był DUŻYYYYY plus :(

0

zmiana reputacji uzytkownikow powoduje "cos poszlo nie tak..."

2

stare linki nie działają i przenoszą do innych postów. przykłąd z sławnym wątkiem "trochę humoru.." :
http://forum.4programmers.net/Off-Topic/91579-troche_humoru_-

1

Przed chwilą dostałem 2 powiadomienia prawie równocześnie, i informacja o nich migała tak szybko że opera z 5 kartami 4p zjadała 39% cpu.

1

Po otwarciu okienka z powiadomieniami jak wcisnę CTRL i klikam LPM to owszem otwiera wątek w nowym oknie ale jednocześnie zamyka okno z powiadomieniami (to od ikonki dzwonka) - w starej wersji pozostawało otwarte

0

1.Podczas zmiany zakładek w "Co nowego na forum" wyskakuje monit "Przepraszamy, ale coś poszło nie tak. Prosimy o kontakt z administratorem."
2. Najechanie na Forum - otwiera się lista z działami, nie działa scroll
3. Załącznik. Wersja mobilna strony, w temacie 1,3 nie ma 2.

2

Dobra, to wiemy na czym stoimy. Do czasu naprawienia najbardziej irytujących bugów sugeruję przywrócić poprzednią wersję serwisu.

0

Dodawanie tagów kolorowania kodu jest zrypane trochę. Bo mardown wymaga żeby w pierwszej linii były 3 backticki i ewentualnie nazwa języka i tyle, a kod dopiero linię niżej. JS na forum nie dodaje znaku nowe linii po tym headerze więc w efekcie posty źle się formatują / nie formatują się. Przykład:

ok
1

Wersja komórkowa nie ma widocznego kiedy został napisany ostatni post w wersji komórkowej

0

Miło by też było widzieć cały tytuł wątku w wersji komórkowej

0

W "Oferty pracy" wybrałem kilka technologii oraz miejsce "Kraków" oraz "Warszawa". Jak tylko klikam "Warszawa" strona się przeładowuje i warszawa się odznacza.

0

A mi sie rano pojawilo menu w takiej formie:

menu.png

teraz jest ok ale nie wiem z czego to wynika.

1

Pojawił się limit na długość sygnaturki. Brak informacji o limicie przy formularzu edycji.

0

http://4programmers.net/Praca/Submit

Frazesy w tylu młoda dynamiczna firma nie są dobrze widziane przez programistów.

1

Brak informacji o dacie odczytania PW. Kiedyś było teraz nie ma :(
W profilu usera nie można wylistować jego postów.

0

Ocenianie postów w trybie komórkowym przeszkadza w czytelności postu. Kod nie rozszerza się do wielkości ekranu tylko mniej więcej 70%, wydaje mi się że do oceniania jest jakiś blok w css który przeszkadza żeby kod zajmował callą stronę.

Sprawdze to na kompie

0

Coś jest jeszcze nie tak - z mailami. Tak jak kiedyś wpadały normalnie do folderu 4programmers (reguła imap poczta o2) - tak teraz lądują w spamie.

0

Jako niezalogowany użytkownik będąc na stronie głównej, kliknąłem w sekcji "Co nowego na forum?" guzik "nowe wątki" wyskoczył poniższy błąd (załączam screena).

Sprawdziłem i błąd wyskakuje dla każdego przycisku w sekcji "Co nowego na forum?" Błąd występuje na chromie i na firefoxie.

Screen

1

Na komorce nie działa rozwijanie listy powiadomień, od razu przenosi na stronę z powiadomieniami.
A pole odpowiedzi (zwykłej i szybkiej) jest na tyle dziwne, że nie działa przesuwanie kursora i poprawa literówki wymaga trafienia palcem z precyzją porównywalna do złapania komara za lewe jajo rękawica bokserską.

Stronicowanie jest bebe. Brakuje 2 strony (miejsca jest kupa), za to bez sensu wyświetla się >> na ostatniej stronie i << na pierwszej
Screenshot_2016-12-14-22-01-46.png

Opcja dla moderatorów "połącz post z poprzednim" zostawia ślad w postaci usuniętego drugiego posta. Dziwne bardzo. Bug czy feature?

0

Nie wiem gdzie to powinienem zgłosić ale takie coś mi wyskakuje jak klikam na powiadomienia

screenshot-20161214220955.png

0

Na komórce jeżeli jesteśmy w temacie i ma powiedzmy 10 stron. Przeglądane je wszystkie od 1 do 10. Po przeczytaniu chce powrócić do listy tematów.

Nie ma prostego sposobu by to zrobić (za pomocą jednego kliknięcia)

0

@Adam Boduch powiedz co z RSS/Atom - ktoś wspominał ale nie widziałem odpowiedzi

0

Po wybraniu czegokolwiek z "co nowego na forum?" wyskakuje nastepujacy alert

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1