Lepsze linki niebieskie czy zielone?

0

Screen nr 1:

1077045687516901cd15eed.png

Screen nr 2:

1990396173516901f940442.png

0

Coś czuję, że większość zaznacza zielone z przyzwyczajenia :)

1

Oko ludzkie bardziej wyczulone jest na barwę zieloną.
Zielony wpływa uspokajająco na widza.
Zieleń kojarzy się ze świeżą trawką, a nie ślęczeniem przed kompem.
Zielony link jak zielone światło: działa.
Czerwony link jak czerwone światło: nie działa.

I tak dalej :P

0
ShookTea napisał(a):

Coś czuję, że większość zaznacza zielone z przyzwyczajenia :)

Większość zaznacza zielone, bo większość widzi, że bardziej pasują do całego layoutu;

Ten niebieski nie jest zły, ale IMHO jeśli wybierać kolor to dla wszystkich kolorowych elementów; Jak dla mnie to mógłby być niebieski (bo odcień jest przyjemny dla oka), ale pod warunkiem, że zastąpi wszystkie zielone elementy (łącznie z logo serwisu); Może po tylu latach czas na zmianę "koloru forumowego" (wtedy pomarańczone przyciski pasowałyby do nieaktywnych pomarańczowych linków)? :]

0

@furious programming Np. takie?
http://i.imgur.com/9oPUCQn.png

Niezbyt udolnie to zrobiłem, ale nawet mi się podoba.

1

Kontakt z grafikami sie urwal :( Tak wiec poki co, wobec fachowej opinii, uginam sie pod opinia uzytkownikow i zmienilem kolor linkow ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1