Konfiguracja profilu

0

Jest tam od początku wpisane hasło, przez co trzeba je ręcznie usunąć, żeby zmienić pozostałe ustawienia.

0

Gdzie?

0

twoja przeglądarka pamięta hasło, które tam wpisałeś.

0

Problem w tym, że jest to hasło wpisane przy logowaniu, a nie na stronie konfiguracji profilu. Wylogowałem się, wyczyściłem hasło z 4p (używam FF 3.6.12). Potem zalogowałem się i wszedłem na stronę profilu, pole hasła było puste. Następnie zapamiętałem hasło podane przy logowaniu w FF. Po odświeżeniu strony konfiguracji hasło znów jest wpisane.

0

cholera :/ http://redmine.boduch.net/issues/179#change-269 wydawało mi się, że zaczęło działać poprawnie po tej zmianie, jak widać myliłem się. Można albo olać to i uznać za wadę przeglądarki, albo zmienić sposób walidowania formularza na taki, aby nie sprawdzał tego pierwszego pola w ogóle, jeśli drugie nie jest wypełnione.

0

Mnie też to dziwi. Przecież nazwy pól się różnią ("password" vs "password_new"). Może to faktycznie błąd przeglądarki.

0
gacek999 napisał(a)

Mnie też to dziwi. Przecież nazwy pól się różnią ("password" vs "password_new"). Może to faktycznie błąd przeglądarki.
Być może wypełniane jest pierwsze pole input[type=password] na stronie?

0

Być może. Tutaj mieli podobny problem: http://issues.liferay.com/browse/LPS-2050
Rozwiązali go poprzez dodanie atrybutu autocomplete="off" do pierwszego pola z hasłem.

0

fajnie jakby redmine linkował do changeseta automagicznie po podaniu r666

PS, próba dodania komentarza zakończyła się błędem w JS:

p is null
http://4programmers.net/template/js/error.js
Line 1

PS2, przy pisaniu w szybkiej odpowiedzi mamy flood w konsoli JS:

Własność "charCode" zdarzenia keydown nie powinna być używana. Ta wartość jest bezsensowna.
Własność "charCode" zdarzenia keyup nie powinna być używana. Ta wartość jest bezsensowna.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1