Między DLL a EXE :)

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-05 06:46
0

Witam!

Pisałem ostatnio program-komunikator, który łączyłby się z innymi sieciami (jabber, msn, itp) przy pomocy bibliotek DLL. Mój problem polega na tym, że nie wiem w jaki sposób można przenieść te dane między DLL'em a EXE'kiem. Oczywiście, chodzi o C++ :)

Dzięki

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 10:44
0

Normalnie, wywołują funkcje z DLL i na przykład przekazując przez wskaźnik. Pamiętaj, że DLL i EXE współdzielą obszar pamięci.


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 16:57
0

No jak to ? pisałeś Dll i nie wiesz jak je uruchomić ? [???]

HINSTANCE LoadLibrary( LPCTSTR lpLibFileName);
FARPROC GetProcAddress(HMODULE hModule,LPCSTR lpProcName);
BOOL FreeLibrary(HMODULE hLibModule);


My Page

<url> http://www.win32prog.republika.pl </url>

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0