[C++] Podgląd danych przechodzących przez port

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-28 16:19

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Jak "podejrzeć" dane przechodzące przez dany port, np. ten, który jest używany do logowania się do neo? Chodzi mi o to żeby podejrzeć hasło wysyłane podczas logowania się do neostrady, bo zapomniałem owego hasła a potrzebuję zainstalować neo na innym systemie, a jak wiadomo bez hasła ani rusz :-/

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 16:29

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

uruchom sniffer.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 17:07

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

haslo nie jest wysylane zaszyfrowane ?

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 17:17

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Co to jest ten cały sniffer?

nie wiem czy hasło jest zaszyfrowane, ale patrząc na tepsę warto spróbować :)

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 17:32

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sniffer

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 20:54

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Ok, dzięki, mam jeszcze tylko jedno pytanie. Czy jeśli użyję takiego programu to tepsa może mnie przyłapać i np odciąć neta?

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 20:59

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Vinner napisał(a)

Ok, dzięki, mam jeszcze tylko jedno pytanie. Czy jeśli użyję takiego programu to tepsa może mnie przyłapać i np odciąć neta?

Podsluchiwanie samego siebie nie jest nielegalne. Po drugie robisz to tylko podczas podlaczenia, wiec chyba by nie zdazyli. I wreszcie po trzecie: i tak jestes podpiety do rutera, wiec nikogo innego niz samego siebie (plus ew. siec lokalna na hubie) nie podsluchasz.

A tak swoja droga to o dobrze kojarze, to neo laczy sie przez modem, wiec haslo wysylane jest do modemu, a nie przez TCP - wtedy nic nie podsluchasz.

PS. Szybciej by bylo zadzwonic na blekitna, podac dane (moga zidentyfikowac skad dzwonisz, wiec wiedza, o ktora linie telefoniczna pytasz) i poprosic o haslo...

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 21:02

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Tam w tepsie wlasnie mowia ze hasla podac nie moga, co najwyzej zmienic. A jeśli łączę się przez modem, to jak przechwycić to hasło?

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 21:12

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Vinner napisał(a)

Tam w tepsie wlasnie mowia ze hasla podac nie moga, co najwyzej zmienic. A jeśli łączę się przez modem, to jak przechwycić to hasło?

Nie znam sposobu. To niech zmienia, co za problem? Pozniej i tak mozesz zmienic na co innego w panelu neostrady.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 19:49

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

http://www.nirsoft.net - ściągnij program DialupPass. Jeśli hasło jest w systemie (sam utworzyłeś połączenie sieciowe) to wyświetli je.
Kilka zwyczajnych funkcji Ras.
Sniffer pokaże username, w moim dialupie (arcor) hasło jest encrypted. W tepsie pewnie nie :)

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 21:54

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

ten cały dialuppass ma wirusa :[

możesz to sprawdzić?

@edit
ok, na tej stronie pisze ze tak moze byc, i ze to nie jest wirus, i rzeczywiscie tak jest. Dziekowka za pomoc. Ale teraz na prawde: jak podejrzec dane transferowane przez port?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0