hook klawiatury podmiana znakow

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-20 23:26

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Mam zalozony hook na klawiature w dll'u.
Dziala dobrze, ale jak zwrocic do systemu podmienione wartosci?
Np. chce zamienic przycisk "\" z prawym altem.
Znalazlem opcje EnumWindows(), ale nie wiem jak ja uzyc, bo pomoce sa tak zawile, ze dla poczatkujacych w tym dziale to jest trudna sprawa.
Prosze o pomoc, najlepiej kod.

Pozostało 580 znaków

2006-08-20 23:30

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

Czyżby klawiatura Toshiby :>


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-08-21 01:25

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Dokladnie: Toshiba:)
Znalazlem program w necie, ale po pierwsze platny, a po drugie chce sam sobie to zrobic.

Pozostało 580 znaków

2006-08-21 01:47

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

Możesz zapodać link do tego znalezionego ?


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-08-21 03:34

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

http://softboy.net/keystroke-converter/?fromsoft

http://www.softboy.net/keystroke-converter/download.html

Program ma niestety jedna wade, bo do klawiszy funkcyjnych uzywa nazw, a nie kodow i mozna sie zapetlic, zmieniajac alt z jakims znakiem.
W momencie wcisniecia ALT program wpisuje ALT, a nie numer klawisza.
A poza tym jest dobry i latwy w uruchomieniu.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0