[Visual C++] Jak uzywac klas .Net?

Odpowiedz Nowy wątek
czasNApiknik
2005-03-10 23:57
czasNApiknik
0

Witam. Pisze jakis pojekcik w C++ w Visualu 2003 .NET i przydalaby mi sie jedna z klas (Random). Co zrobic (jakie naglowki, using, biblioteki itp.) zeby to zadzialalo? Poki co jak robie po prostu

Random rand;

to mam oczywiscie blad o nieznanym typie. Jak sobie z tym poradzic?

Pozostało 580 znaków

2005-03-11 10:38
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

Lokalizacja: Poznań

0

Czy ja dobrze rozumiem, że piszesz aplikację Win32 a chcesz w niej użyć klasy .NET ? Bo tak się nie da (chyba, że ktoś mnie oświeci w błędzie ;)).


Pozostało 580 znaków

czasNApiknik
2005-03-11 10:53
czasNApiknik
0

Dobrze rozumiesz :-) Gdzies wyczytalem ze C# nie ma wlasnej biblioteki tlko korzysta z klas .NET dostepnych kazdemu jezykowi z rodziny .NET, wiec mysle ze i Visual C++ sie do tego zalicza? No chyba ze musze zrobic projekt .NET czy cos, jesli tak to sorki za zawracanie tylka.

Pozostało 580 znaków

2005-03-11 12:47
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 godzin temu

Lokalizacja: Poznań

0

No ale C# to język dedykowany właśnie .NET więc oczywiste, że korzysta z .NET :)
Ja u siebie nie mogę sprawdzić, gdyż głupie VS nie potrafi kompilować projektów C++ (brakuje w systemie urządzenia pustego) a potrafi C# :|

Ale faktem jest, że w oknie 'new project' w grupie 'C++' są aplikacje zarówno Win32 jak i .NET :)

Więc... google w łapę i jazda ;) (chyba, że masz helpa do VS - kolejny ogromny minus VS pod względem BCB)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0