C++ (WinApi) Jak wyświetlić bitmapę w Dialog Boxie

0

Mam taki problem: ładuję sobie DialogBoxa i chce na nim wyswietlic Bitmabe. Tylem ze jak ja zaladuje i wyswietlam to chowa mi sie pod Kontrolkami znajdujacymi sie na DialogBoxie

0

Bardzo ciekawa sprawa. sam probowalem cos takiego robic i mialem podobny efekt. doszedlem do wniosku ze tak <ort>po prostu</ort> ma byc.
jesli istnieje jednak jakis sposob to przylaczam sie do pytania.

pozdrawiam
Mariusz

0

Hm szkoda ze nikt nie moze mi pomoc:(

0

Kontekst urzadzenia masz pobrany tylko dla dialogu, ale nie dla kazdej kontrolki na nim, wiec to jest normalne, ze one przykrywaja ta bitmapke. Jesli chcesz aby bitmapa zakrywala wszystko to mozesz uzyc funkcji EnumChildWindows() dla dialogu (ew. jeszcze dla kazdej kontrolk), nastepnie dobrac sie do DC kazdej kontrolki, sprawdzic jej polozenie na dialogu i narysowac na niej odpowiedni kawalek bitmapki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0