pomiar czasu w c (c++)

0

Za pomoca jakich fucji mozna mierzyc czas?
Oprocz clock();, bo ten sposob cos mi sie psuje. (start=0 i end=0, pomimo 1000000 petli)

Dziekuje i Pozdrawiam

0

#include

time_t start=time(NULL);
time_t czas_trwania;
//operacje
czas_trwania = time(NULL) - start;

0

Na jakiej zasadzie to powinno dzilac, bo wyglada ze nie dziala?? ;-)

Dziekuje i Pozdrawiam

0

funkcja time() zwraca ilość sekund od początku 1970 roku , chyba już wszystko jasne . sprawdzasz ta ilość przed operacjami , po operacjach , odejmujesz i wychodzi ile trwały operacje

0

Nie rozumiem tego, ale nie dziala. Czy moga wystapic jakies problemy w przejsciu z time_t na float??

Pozdrawiam

0

Nie rozumiem tego, ale nie dziala. Czy moga wystapic jakies problemy w przejsciu z time_t na float??

Pozdrawiam

time() zwraca liczbę całkowitą , chyba unsigned long

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0