Wyświetlanie w konsoli

Odpowiedz Nowy wątek
2019-11-08 01:37
0

Witam, jestem bardzo początkujący w C, uczę się z Praty i mam problem z zadaniem. Muszę wypisać słowa w następujący sposób:
Brazylia, Rosja, Indie, Chiny
Indie, Chiny
Brazylia, Rosja.
Moje pytanie brzmi jak korzystając z dodatkowych funkcji br() i ic(), dodać przecinki jak również, żeby funkcja wyświetlała się niżej? Wiem, że jest potrzebne \n ale nie wiem jak to skleić. Da się to w bardzo łatwy sposób zapisać bez printf?

#include <stdio.h>

void br(void);
void ic(void);

int main(void)
{
    br();
    printf(", ");
    ic();
    printf("\n");
    ic();
    printf("\n");
    br();

    return 0;
}
    void br(void)
    {
        printf("Brazylia, Rosja");
    }

    void ic(void)
    {
        printf("Indie, Chiny");
    }
edytowany 1x, ostatnio: kondzik47, 2019-11-08 01:41

Pozostało 580 znaków

2019-11-08 12:06
0

Sam od tygodnia uczę się języka C++, a nie C, ale widzę, że możesz usunąć printf("\n"); i możesz funkcję ic zapisać tak: printf("Indie, Chiny\n");
Z przecinkiem nie pomogę, w C++ bym tego nie zrobił, a tym bardziej w C :). Tytuł wątku niewiele wyjaśnia.

edytowany 1x, ostatnio: TheRottenCookie, 2019-11-08 12:12

Pozostało 580 znaków

2019-11-08 13:10
1

Nie rozumiem co ci nie pasuje?
https://ideone.com/is8c52

#include <stdio.h>

void br(int crlf);
void ic(int crlf);

int main()
{
    br(0);
    ic(1);
    ic(1);
    br(1);
    return 0;
}

void br(int crlf) { printf("Brazylia, Rosja%s",crlf?"\n":", "); }
void ic(int crlf) { printf("Indie, Chiny%s",crlf?"\n":", "); }

O to chodzi?


Wykonuję programy na zamówienie, pisać na Priv.
Asm/C/C++/Pascal/Delphi/Java/C#/PHP/JS oraz inne języki.
edytowany 1x, ostatnio: _13th_Dragon, 2019-11-08 13:16
On chce się pozbyć printf. Po co? Nie wiem. Według mnie jest to najprostszy możliwy kod. Ciekawski jest i tyle. To chyba dobrze :) - TheRottenCookie 2019-11-08 13:12

Pozostało 580 znaków

2019-11-08 19:25
0

Dziękuję za pomoc, myślałem, że istnieje jakieś rozwiązanie, którego nie widzę a też na moim poziomie można użyć.
Pozdrawiam.

Pozostało 580 znaków

2019-11-08 21:36
0

No jest jakieś 10 miliardów innych rozwiązań, zwyczajnie powiedz które z nich jest na twoim poziomie :D


Wykonuję programy na zamówienie, pisać na Priv.
Asm/C/C++/Pascal/Delphi/Java/C#/PHP/JS oraz inne języki.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0