[C/C++] W C edytor plików teksowych. POMOCY!!

Odpowiedz Nowy wątek
2003-01-13 23:26
filip
0

Hej
mam pytanie odnośnie edytora plików tekstowych napisany w c
mam problem ze zmianą znaków w pliku teksowym. a dokładniej chodzi mi o sposób odczytu z pliku i zapis do tego samego pliku.
jak to sie robi?
jesli któs ma pomysł to prosze piszcie a jeśli ktos mam moze taki edytor, to byłlo by jeszcze lepiej i był bym wdzieczny jesli by mi go przesłał tylko niech napisze że ma
dzieki pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2003-01-14 15:28
0

Na twoim miejscu utworzył bym bufor (jakies 2kB) i do niego kopiował zawartosc pliku od danej pozycji za pomoca fread. Pozniej wyswietlałbym cały bufor na ekranie za pomocą memcpy.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0