[C/C++] bitblt

Odpowiedz Nowy wątek
2003-01-12 01:35
0

Potrzebuje zrobić klasę dla własnego użytku do "sprajtów".
na pewno trzeba użyć funkcję bitblt ale niewiem jak odnaleźć kod maski. Chce aby było tak: podaje nazwę bitmapki z zasobu oraz jaki kolor ma być przezroczysty i ....
Tylko jaki jest przepis na odpowiedni kod operacji rastrowej.
Z tego co wiem to się wykonuje operacje na dwóch liczbach:
11110000
11001100
-----tutaj jakby odpowiedni klucz to tego szukam.
I szczególnie chodzi mi o końcówkę np dla BLACKNESS jest 0x000042 a końcówka 42 (ponoć miała być w helpie ale jakoś niemogłem znaleźć). Z tego co wiem to jakiś kod dla karty graficznej ale nie jestem pewien.
Może ktoś mi trochę rozjaśni sprawę.


Radek B.

Pozostało 580 znaków

2003-01-12 02:52
0

Człowieku przerzuć się na Delphi 5 [hurra]
Delphi is THE BEST

Pozdrowienia Noob Saibot [diabel]

Pozostało 580 znaków

2003-01-12 02:54
0

Sorka źle zrozumiałem pytanie przerzuć się na Assamblera
Assambler is THE BEST

Pozdrowienia Noob Saibot

Pozostało 580 znaków

2003-01-12 03:10
0

Czemu winapi jest to fajna rzecz a poza tym mam ten pzredmiot i po prostu gościo mówił to nawykładzie powiedział i nik tego niezanotował. Traf chciał że mnie niebyło a potrzeba mi to zrobić jak ajszybciej.
Asembler - zawsze chciałem ale zawsze niestarczyło mi wytrwałości aby się go nauczyć :(
Czekam na pomoc z waszej strony. Może ktoś wie?


Radek B.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0