Aktualizacja wielu komórek na raz

0

Witam!

Mam małą aplikację, którą zamierzam przenieść na Windowsa. Przy kompilacji kodu namierzyłem pewną ciekawostkę, mianowicie w MinGW:

 int tab[4];
tab = {0,1,2,3};

nie śmiga. Problem w tym, że chciałbym tak zmodyfikować kod by te dwie linijki były nie zmienione i nie chciałbym komplikować sprawy wyrafinowanymi bibliotekami.

Macie jakieś pomysły?

Podkreślę, że chcę aktualizować stan tablicy.
Gdy napiszę to w jednej linii, jednocześnie deklaruję tablicę, a ja chcę dokonać zmian w już istniejącej.

0

Czyli chcesz poprawić błąd bez zmieniania kodu, w którym jest błąd... Dobre. W takim razie może spróbuj zmodyfikować kod kompilatora żeby nie sypał błędem w takim przypadku i bez zająknięcia aktualizował "komurki".

0

Chcę uniknąć rozpisywania. Podany kod jest przykładem, a nie moim programem. Aż tak tyci to on nie jest :D Ale jak już nie będzie sposobu to co mi pozostanie... mus to mus.

Edit: Co do kompilatora pomysł całkiem dobry acz wydaje mi się, że rozpisanie było by prostsze więc się nie kalkuluję

0

Ależ rozpisuj się! O to przecież chodzi, żebyś dokładnie wyjaśnił o co Ci chodzi. Chcesz wpisać do tablicy stałe w jednej linijce kodu? Masz te dane w innych zmiennych? Chcesz wymusić nieprawidłowe przypisanie?
Podaj przykład, albo lepiej napisz co chcesz osiągnąć.

0

Spróbuj skompilować z -std=c++0x. Jeżeli nie działa to użyj najnowszej wersji mingw. Jeżeli nie działa spróbuj VS. Jeżeli nie działa zmień kod.

0
wbp napisał(a)
int tab[4];
tab = {0,1,2,3};

Może o czymś nie wiem, ale to jest niepoprawne zarówno w C jak i C++, W obydwu językach można za to tak:

 int tab[4] = {0, 1, 2, 3};
0

z tego co rozumiem masz już gotowe dane w postaci

{1, 2, 3}

i z jakiegoś powodu nie chcesz ich przypisywać od razu tylko podczas działania programu a jednocześnie uniknąć pisania

tab[1] = 1;
tab[2] = 2;
tab[3] = 3;

jeśli dobrze rozumiem to najprościej wkleić te dane w tym formacie do jakiegoś pliku i napisać prosty parser tego pliku
c++ znam tylko pasywnie (przepisywanie kodu z niego na inny język) także nie zarzucę kodem, ale w większości języków to góra 6 linii kodu więc roboty nie ma wiele

0
fdsgsdg napisał(a)

c++ znam tylko pasywnie
czytając twoją wypowiedź można odnieść wrażenie, że jednak w ogóle nie znasz.

0

Ten motyw z bugiem jest bardzo sensowny. Mam wersję 4.4.3.

Dane są generowane podczas działania programu. Spróbuje to jakoś rozpisać. Dzięki za pomoc!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0