Po co niszczyć przy zamykaniu programu?

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-30 02:05
0

Wiec pytanie jak w temacie.
Po co niszczyć obiekty, zmienne itp. przy zamykaniu programu?
System sam nie usunie wszystkich pozostałości po programie ? Samemu zrobimy to szybciej? Czy może dla wyuczenia sie sprzątania po sobie?

edytowany 3x, ostatnio: madmike, 2011-08-30 17:02
Tagi wręcz genialne. - Afish 2011-08-30 11:27

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 02:22
0

http://c-faq.com/malloc/freeb4exit.html

Moim zdaniem jednak lepiej to robić.


"(...) otherwise, the behavior is undefined".

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 08:33
0

Czy może dla wyuczenia sie sprzątania po sobie?
Właśnie.

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 10:58
0

Tylko po to, żeby Twój program w czasie działania nie zapełnił całej pamięci komputera.
Na wyjściu rzeczywiście wszystko jest sprzątane.

teoretycznie tak, ale windows jakoś nim dłużej pracuje tym bardziej muli - nawet po wyłączeniu i włączeniu na nowo najbardziej pamięciożernych aplikacji - krwq 2011-08-30 11:40
możesz spróbować defragmentować pamięć. Spróbuj CleanMem lub to: http://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory-Tweak/ Ja osobiście nie używam, ale to dlatego, że mam spory zapas. - vpiotr 2011-08-30 12:11
chyba szybciej jest uruchomić ponownie :P - krwq 2011-08-30 12:53

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 13:36
0

Pytanie powinno brzmiec: po co spuszczac wode po sraniu?


!user image
I am he who watches they. I am the fist of retribution. That which does quell the recalcitrant. Dare you defy the Warchief? Dare you face my merciless judgement?
Są kible co same się spłukują. - Wibowit 2011-08-30 13:48
Sa tez deski za stodola bez opcji splukiwania, co nie Wibowit? - EgonOlsen 2011-08-30 13:50
Ale jednak szczotkę potem trzeba użyć samemu :D - Spine 2011-08-30 13:51
Srasz na deski? Powodzenia. Może jeszcze się nimi wycierasz? - Wibowit 2011-08-30 13:53
U nas sie dupe wystawialo przez taka deske Wibowit, no ale co kraj to obyczaj. - EgonOlsen 2011-08-30 13:59
To nawet wychodków nie mieliście? - Wibowit 2011-08-30 14:05

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 13:52
13
Wibowit napisał(a)

Są kible co same się spłukują.
na przykład kibel o nazwie Java ma automatyczny mechanizm spłukiwania. natomiast kibel o nazwie C++ takie ficzera nie ma. znany i szanowany projektant kibli Bjarne S. postanowił dać srającemu wolność, kiedy chce się pozbyć swojej kupy. natomiast zwykle każda nowoczesna ubikacja typu OS ma zatrudnioną babcię klozetową, która po każdym kliencie sprawdza, czy jest na tyle dobrze wychowany, że spuścił po sobie wodę.

właśnie o to dobre wychowanie chodzi.

edytowany 1x, ostatnio: rafal__, 2011-08-30 13:55

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 13:54
0
EgonOlsen napisał(a)

Sa tez deski za stodola bez opcji splukiwania, co nie Wibowit?

Wiejskie Sracze to ubikacje dawnego typu, których nie stać na zatrudnienie babci klozetowej

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 13:57
5

Jak byś poczytał link z drugiego posta, to byś wiedział, że free() wcale nie musi uwalniać pamięci.

ATSD:
Automatyczny mechanizm anihilacji gówna jest też w Haskellu, Pythonie, .NETu, PHP, Lispie itp itd Wygląda na to, że trzeba klepać w C/ C++/ Pascalu albo i nawet pod samego asemblera, aby być chociaż trochę kulturalnym, no nie?


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.
Założę się że to Egon dał minusa :D - szypxx 2011-08-30 16:52
Kiedy ja dawałem plusa dla równowagi to było -2. Ciekawe co ludzi bulwersuje w tym poście? - msm 2011-08-30 19:53
Nie wiem ale dałem plusa :) - szypxx 2011-08-30 22:46

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 14:01
0
Wibowit napisał(a)

Jak byś poczytał link z drugiego posta, to byś wiedział, że free() wcale nie musi uwalniać pamięci.

ATSD:
Automatyczny mechanizm anihilacji gówna jest też w Haskellu, Pythonie, .NETu, PHP, Lispie itp itd Wygląda na to, że trzeba klepać w C/ C++/ Pascalu albo i nawet pod samego asemblera, aby być chociaż trochę kulturalnym, no nie?

nie. dzięki automatycznemu mechanizmowi anihilacji gówna w tych kiblach, srający jest zwolniony z przestrzegania reguł savoir-vivre, ma problem z głowy ;)

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 14:08
1

No to mam wygodniej w takim razie :)


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.
A to ze zachowujesz sie jak swinia juz ci nie przeszkadza? - EgonOlsen 2011-08-30 14:16
Żeby być świnią, musiałbym komuś szkodzić. - Wibowit 2011-08-30 14:18
tak potwierdziło sie: Egon. U got issues maaaaaaan... - szypxx 2011-08-30 16:53
Musiał byś robić raczej na deski za stodołą chyba jak Egon :D Świnie nikomu nie szkodzą. - szypxx 2011-08-30 16:58

Pozostało 580 znaków

2011-08-30 14:16
0

możesz spróbować defragmentować pamięć. Spróbuj CleanMem lub to: http://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory-Tweak/ Ja osobiście nie używam, ale to dlatego, że mam spory zapas. - vpiotr dzisiaj, 12:11

Toż to czyste oszustwo, co ci da swapowanie wszystkiego na dysk i wczytywanie od nowa poza uber lagiem systemu?

Jednocześnie pouczam żeby zachować trochę kultury jednak i nie srać do wątku.


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...
edytowany 1x, ostatnio: Demonical Monk, 2011-08-30 14:16

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0