Jak wylistowac katalog w c++ ???

0

Heh... mam funkcje, ktora pod linuxem chodzi bez problemow, ale moj visual c++ 5 nie rozpoznaje tych slow kluczowych :(
Plizzz help !!!

0

jaka to funkcja zacytuj --

0

void showdir (char katalogname, int r)
{
DIR
katalog;
struct dirent *item;
struct stat status;
char napis [300];
int i;
if (katalog = opendir(katalogname))
{
printf("\n Katalog : %s", katalogname);
while (item = readdir(katalog))
{
strcpy(napis, katalogname);
i = strlen(napis);
if ((i) && (napis[i -1 ] != '/'))
{
napis[i] = '/';
napis[i + 1] = 0;
i++;
}
strcpy(napis + i, item-&gtd_name);
printf("\nNAZWA:\n");
printf("\n%s",napis);
opis(napis);
if (!strcmp(item-&gtd_name, "."))
continue;
if (!strcmp(item-&gtd_name, ".."))
continue;
if ((r) && (!stat(napis, &status)) && (S_ISDIR(status.st_mode)))
{
i=strlen(napis);
napis[i]='/';
napis[i +1] = 0;
showdir(napis,r);
}
}
}
else
printf (" NIe moge otworzyc katalog : %s", katalogname);
}

nie pamietam, ktore pliki naglowkowe sa wymagane, wiec podam wszystkie:
#include &ltstdio.h&gt
#include &ltsys/types.h&gt
#include &ltsys/stat.h&gt
#include &ltunistd.h&gt
#include &ltdirent.h&gt
#include &ltstring.h&gt
#include &ltpwd.h&gt

sprawdzilem pod linuxem, ze niektore funkcje sa linux-only :(
musze sprawdzic, jakie pliki sa w danym katalogu, moze jest jakis inny sposob?

0

Juz sobie poradzilem :)

0

Uzyj funkcji FindFirst(), FindNext() opis zanjdziesz w helpie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0