C++ -> Delphi

2002-03-16 16:50
thenkles
0

Czy umiałby ktoś przełożyć na delphi następujący kod?

int len;
Socket-&gtReceiveBuf(&len, sizeof(len)); // odbierz rozmiar pliku
char buffer = new char[len];
Socket-&gtReceiveBuf(buffer, len);
TFileStream
Stream = new TFileStream("c:plik.mp3", fmOpenWrite);
Stream-&gtWrite(buffer, len-1);
delete [] buffer;
delete Stream;

byłbym bardzo wdzięczny, bo zaraz chyba wywalę kompa przez okno :[---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-03-16 19:20
ql-GORTH
0

Wiesz co, nie mam pojęcia co ty chcesz zrobić z tym kodem (C++) ale jakbyś powiedział (wytłumaczył to) to napisze te linijki kodu :) BTW. Rozumiem, że chcesz pobrać rozmiar pliku (no problem, ale co z dalszymi linijkami?????)

Pozostało 580 znaków

2002-03-17 12:09
thenkles
0

To jest kod do odbierania muzyki z radia internetowego.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-03-19 15:00
Imperior
0

deklaracja zmiennych:
var len: integer;
buffer: char;
Stream: TFileStream;

reszta:
cs.Socket.ReceiveBuf(^len, sizeof(len));
buffer:=char[len]; ????????????????????????????????
cs.Socket.ReceiveBuf(buffer,len);
Stream:=TFileStream.Create("c:\plik.mp3", fmOpenWrite);
Stream.Write(buffer,len-1);
buffer.free;
Stream.free;

zakładając, że ma się TServerSocket lub TClientSocket o nazwie cs

działanie jest raczej wątpliwe, ponieważ trzeba to wpleść w OnRead socketa--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2005-02-01 08:53
upss
0

siup do gory

// łoł refleks ;] ja myslę, że thenkles już dawno zapomniał o tym poście, w końcu miał na to prawie 3 lata [mf]

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0