[VS 2005] Bledy w kompilacji standardowego template projektu

0

Witam,
pisze sobie program 'Szyfrator' ktorego zadaniem jest ukrywanie tekstu w plikach *.BMP. Program pisze w Dev-C++ 4.9.9.2
Zrodla i exe :
http://d-studio.nazwa.pl/szyfrator.zip

Problem w tym ze prowadzacy zazyczyl sobie aby to bylo w Visual Studio 2005, no wiec zalatwilem sobie ow kompilator, dla testu tworze template projektu i dostaje przy probie build solution cos takiego:
http://d-studio.nazwa.pl/pliczek.JPG

8 bledow w przykladowym template projektu WINAPI ? ? Nieznam sie na tym kompilatorze, zawsze w Devie dzialalem - moze ktos poradzi co w ustawieniach zmienic ?

0

Na VC2003 kompiluje się bez zarzutu ;)

0

ej no.. 8 bledow a ty dajesz screena z dwoma ostatnimi.. vc8 sie minimalnie rozni od vc7 wiec to pewnie drobne [CIACH!] skladniowe

0

Prosze bradzo - wszystkie bledy:
http://d-studio.nazwa.pl/pliczek1.JPG

i dla jasnosci: robie new project -> win32 app generuje mi sie szablon programu daje build i dupa (nic w kodzie niezmienialem)

0
krzwaw83 napisał(a)

Prosze bradzo - wszystkie bledy:
http://d-studio.nazwa.pl/pliczek1.JPG

Nie prościej po prostu skopiować tekst z okna output zamiast bawić się z fotkami?

krzwaw83 napisał(a)

i dla jasnosci: robie new project -> win32 app generuje mi sie szablon programu daje build i dupa (nic w kodzie niezmienialem)

Zrób tak: new project -> win32 -> empty project - > (później) -> Add Existing Item... (i tu wybierasz pliki h, cpp itd. )

0

Dzieki za checi, ale to chyba NIE MA sensu ( z tym VS2005) - zrobilem jak pisales i snowu bledy, tym bardziej ze pewnie kompilator jest walniety - pozostane przy pisaniu tego w devie - > przynajmniej dziala.

0

tak jak mowilem chodzi o drobiazgi w skaldni kodu.. vc6.0 byl troche syfiasty, vc8.0 sie duuuzo bardziej trzyma standardu, i jesli cos jest walniete, to byl to vc6 :) to co Ci kompilator wywala to problemy z naglowkami, niezdefiniwanymi typami i jakimis usunietymi w nowej wersji #pragma. wyslij mi kodzia mailem, odesle Ci poprawiony na vc8.0

0
quetzalcoatl napisał(a)

wyslij mi kodzia mailem, odesle Ci poprawiony na vc8.0

No przecież podał link do kodu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0