Ściąganie pliku do strumienia.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-20 20:45

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Witam, ściągnąłem sobie kod strony (źródło) w ten sposób:

string www = "http://www.strona.com";
System.Net.HttpWebRequest request = (System.Net.HttpWebRequest)System.Net.WebRequest.Create(www);
System.Net.HttpWebResponse response = (System.Net.HttpWebResponse)request.GetResponse();
System.IO.Stream vStream = response.GetResponseStream();
System.IO.TextReader tekst = new System.IO.StreamReader(vStream);
string kod_strony = tekst.ReadToEnd();

Teraz chcialbym ściągnąć w ten sam sposob plik (obrazek) czyli zamiast :

string www = "http://www.strona.com"; zeby bylo:
string www = "http://www.strona.com/plik./jpg";

Głownie chodzi mi o zapisanie strumienia w taki sposob zeby pozniej mozna bylo go wsadzic np do picurebox-a , jak to zrealizowac?

Pozostało 580 znaków

2006-11-20 21:41

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Tworzysz obiekt klasy Bitmap za pomoca strumienia, podpinasz Bitmap pod wlasciwosc Image PictureBox'a.


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-11-20 21:54

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
johny_bravo napisał(a)

Tworzysz obiekt klasy Bitmap za pomoca strumienia, podpinasz Bitmap pod wlasciwosc Image PictureBox'a.

Nie bedziesz zły jak poproszę o to samo tylko przelozone na inny jezyk a mianowicie na C# ;-)

Pozostało 580 znaków

2006-11-21 00:41

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

heh, zerknij czasem do msdn'a ;)

System.IO.Stream vStream = vResponse.GetResponseStream();
System.Drawing.Bitmap vBitmap = new System.Drawing.Bitmap(vStream);
Jakis_Picture_Box.Image = vBitmap;



nietestowane, wiec jak beda jakies bledy to szukaj albo pisz.

You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-11-21 09:11

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
johny_bravo napisał(a)

heh, zerknij czasem do msdn'a ;)

Stronke z msdenm mam caly czas otwartą i sie z nia nie rozstaje :-)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0