Jak odtworzyć próbki w czasie

Odpowiedz Nowy wątek
2019-06-10 11:42
0

Witam, mam zgromadzoną pewną listę w postaci pary wartości oraz chwili w której wystąpił pomiar, występują one w różnych interwałach. Chciałbym teraz zgodnie z ich chwilą wystąpienia odtworzyć je w . czasie. Jak to zrobić, czy są jakieś mechanizmy w .NET służące do odtwarzania próbek w czasie.

edytowany 1x, ostatnio: usm_auriga, 2019-06-10 11:43

Pozostało 580 znaków

2019-06-10 12:58
0

Co znaczy odtwarzania próbek w czasie ?
Chcesz posortować słownik względem czasu?


Loading...
Pewnie da się odtworzyć do przestrzeni ;) - PerlMonk 2019-06-10 13:00

Pozostało 580 znaków

2019-06-10 14:19
0

chyba chodzi o interpolację wielomianową, dla której nie ma wsparcia w standardowej bibliotece, ale pewnie jakieś numeryczne biblioteki by się znalazły.


#Dżunior React Devloper wanna be#
Chyba potrzebujesz urlopu :) - jacek.placek 2019-06-11 08:48
aż tak przestrzeliłem z interpretacją co autor miał na myśli :D? - neves 2019-06-11 08:50
Jak widać, świat jest prostszy niż nam się wydaje :) - jacek.placek 2019-06-11 11:56

Pozostało 580 znaków

2019-06-10 18:57
0

Mam posortowane te wartości względem czasu, chodzi mi tylko o wyświetlenie ty wartości w czasie w którym zostały zapisane. np w 1 i 3 i 4 sekundzie próbki zostały zarejestrowane, więc po przyciśnięciu w przycisk play właśnie po takim czasie próbki powinny się wyświetlić w labelce/labelkach.

edytowany 1x, ostatnio: usm_auriga, 2019-06-10 19:08

Pozostało 580 znaków

2019-06-10 23:25
0

Zapis pierwszego czasu do zmiennej timeStart.
Timeer co 1s.
W zdarzeniu tunera dodajesz ilość sekund jakie upłynęły ( trzeba zaliczać w zmiennej), dodajesz do pierwszego czasu i wyświetlacz pierwszą wartość, która ma czas mniejszy niż timeStart - ilooscsekund. Jesli nie pokreciles bo mnie łeb napierd...

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 08:05
0

Możesz to zrobić coś a'la:

        private void ChangeLabelText()
        {
            _dict = new Dictionary<double, string>
            {
                {1000, "test1"}, {4000, "test2"}, {6000, "test3"}, {10000, "test4"}
            };
            const double startTime = 1000;
            _stringTimer = new Timer {Interval = startTime};
            _stringTimer.Elapsed += OnLabelTextElapsed;
            _stringTimer.Start();
        }

        private void OnLabelTextElapsed(object sender, ElapsedEventArgs e)
        {
            if (sender is Timer s) s.Interval = _dict.ElementAt(_index).Key;
            label1.Text = _dict.ElementAt(_index).Value;
            ++_index;
        }

Loading...

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 11:34
0

Pomysł dosyć dobry, ale będzie problem bo czas jest wyrażony w mikrosekundach i jest z dokładnością do 20 mikrosekund, a z tego co wyczytałem nie da się zejść z timerem poniżej 1 ms

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 12:09
0

No ale te wartości zmieniają się realnie co 20 mikrosekund? I chcesz zobaczyć taką zmianę białkowym okiem?
Win w ogóle nie przerysuje okna w 20 mikrosekund. Fizyka Panie.
Jakie jest realny czas zmian wartości?

Przeskaluj sobie te mikrosekundy do milisekund w Dictionary w przykładzie @jarzi. I Timer co, no nie wiem, 10 ms (i tak chyba będą problemy).

edytowany 1x, ostatnio: jacek.placek, 2019-06-11 12:10

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 12:12
1

Powoli, powoli.

  1. Co zawierają te Twoje próbki?
  2. Co rozumiesz poprzez odtworzenie w czasie?
  3. Co chcesz osiągnąć?

Nie skupiaj się w ogóle na szczegółach implementacyjnych (w stylu timer nie może działać z prędkością 20 us) - opowiedz o o co chodzi z punktu widzenia biznesu.


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2019-06-11 12:13

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 12:26
0

Nie wiem dokładnie jaki ma być efekt końcowy, mam zrobić wedle własnego pomysłu więc mówię, jak zrobię całość zobaczymy jakie są uwagi od kierowników i ewentualnie wam powiem.

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 12:28
0

WTF? Nie wiesz jaki ma być efekt końcowy? To jakiś wyższy poziom agile-a czy praca w NSA? :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: CCBot