Sens istnienia interfejsu w C#

Odpowiedz Nowy wątek
2018-08-20 15:11
0

Koledzy programiści, proszę wybaczyć moje infantylne pytanie, ale możecie mi wytłumaczyć sens istnienia interfejsów w C#? Wiem jak się je implementuje i stosuje, lecz nie rozumiem co jest ich zadaniem. Proszę o bardzo przystępne wytłumaczenie i bardzo dziękuje za wszelką pozostawioną tu ślinę xd.

Pozostało 580 znaków

2018-08-20 15:16
1

Ostatnio było trochę o tym, zapoznaj się z poniższymi tematami:

https://4programmers.net/Forum/Ci.NET/313595-jest_sens_tworzyc_te_interfejsy

Interfejsy - czemu implementacja jest w innej warstwie, a deklaracja w innej?

Dzięki bardzo! :) - Michał Kowal 2018-08-20 15:23

Pozostało 580 znaków

2018-08-20 15:19

Tutaj trochę moja autoreklama:
https://4programmers.net/Forum/1488581


Na każdy złożony problem istnieje rozwiązanie które jest proste, szybkie i błędne.

Pozostało 580 znaków

2018-08-20 22:15
1

Jeżeli zadajesz to pytanie, to postaram się Ciebie nakierować.
Poczytaj o poniższych rzeczach:

  • Co to jest SOLID ( w szczególności D )
  • Wzorce projektowe
  • Różnice miedzy klasą abstrakcyjną a interfejsem
Pokaż pozostałe 2 komentarze
W tej chwili ogarniam "Język C# 6.0 i platforma .net 4.6" Adrew'a Tolsena , i własnie szukałem czegoś jeszcze dodatkowego, więc wezmę się za to co mi poleciłeś. Dzięki raz jeszcze duży człowieku! - Michał Kowal 2018-08-20 22:20
Czysty Kod dla osoby która ledwo ogarnia co, z czym i jak? Litości... Może od razu DDD Evans'a niech przeczyta? Najlepiej na głęboką wodę, ot co! - Aventus 2018-08-20 22:23
Nurkowanie jest mi znane, dam radę! xD - Michał Kowal 2018-08-20 22:24
Już tak tutaj zapytam: Wzorce projektowe to są po prostu takie schematy blokowe z taką dokumentacją "Co i jak?" :D EDIT. Dobra, już mam , dzięki za wszystko! - Michał Kowal 2018-08-20 22:26
Na początku nauki odpuść sobie takie książki. Uwierz że będziesz miał wystarczająco na głowie. - Aventus 2018-08-20 22:32

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0