Przechwytywanie pakietow

Odpowiedz Nowy wątek
2015-02-24 12:57

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: Bartoszyce

0

Proszę o podani mi kierunku poszukiwań. Mam program który wysyła pakiety do swojego serwera w sieci. Jak przechwycić te pakiety, zmienić je i przesłać dalej w zmienionej formie.

Pozostało 580 znaków

2015-02-24 14:24

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Musisz napisac/uzyc gotowego sniffera:)

http://www.codeproject.com/Ar[...]/17031/A-Network-Sniffer-in-C

edytowany 1x, ostatnio: FakeAccount, 2015-02-24 14:25
sniffery nie pozwalają na modyfikowanie pakietów (a na pewno nie za pomocą SIO_RCVALL z linku powyżej) - Rev 2015-02-26 10:23

Pozostało 580 znaków

Czarny Krawiec
2015-02-24 18:39
Czarny Krawiec
0

Ok sniffer łapie pakiety jednak one lecą dalej do serwera poza moją kontrolą. Chodzi mi raczej o takie połączenie danych :

CLIENT<---------->MOJ KOD<------------>SERVER

bo na razie to jest:

CLIENT<----------------->SERVER
|
MOJ KOD

Pozostało 580 znaków

2015-02-24 18:40

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: Bartoszyce

0

Się nie zalogowałem i zastanawiam się co za "Czarny Krawiec" :D

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 13:33

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 7 miesięcy temu

0
Czarny Krawiec napisał(a):

Ok sniffer łapie pakiety jednak one lecą dalej do serwera poza moją kontrolą. Chodzi mi raczej o takie połączenie danych :

CLIENT<---------->MOJ KOD<------------>SERVER

bo na razie to jest:

CLIENT<----------------->SERVER
|
MOJ KOD

Sniffer z założenia może przechwycić pakiet i tyle.

Jeżeli chcesz wykonać operację, przechwycić zmodyfikować i puścić dalej. To raczej bym patrzył coś w kierunku serwera proxy na którym umieścisz swój program.

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 14:19

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: Bartoszyce

0

A da się to zrobic na lokalnej maszynie?

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 15:38

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0

żeby serwer proxy w ogóle wchodził w grę to musisz mieć możliwość ustawić w aplikacji jako adres serwera właśnie twoje proxy. BTW grzebanie na poziomie pakietów podchodzi już pod łamanie prawa


Chcesz pomocy - pokaż kod - abrakadabra źle działa z techniką.

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 16:26

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: Bartoszyce

0

I tak i nie. Opcja inna. Czy po uzyciu sniffera i analizie pakietu można zablokować jego wysłanie i w to miejsce wstawienie swojego pakietu i wysłanie go?

Pozostało 580 znaków

PowolnyNinja
2015-02-25 16:54
PowolnyNinja
0

A czym to się różni od pierwszej opcji ?

Pozostało 580 znaków

2015-02-25 17:04

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: Bartoszyce

0

nadal szukam rozwiązania?

Pozostało 580 znaków

2015-02-26 08:34

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 2 godziny temu

0
  1. wysyła na adres czy nazwę?
  2. jeśli na nazwę to ją znasz?

Chcesz pomocy - pokaż kod - abrakadabra źle działa z techniką.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0