Jak symulować klawiaturę w zminimalizowanym oknie

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-22 14:50
0

Pytanie takie jak temat czyli jak symulować(po prostu kliknąć np. Spacje tak jakby to normalnie użytkownik zrobił) jakiś klawisz w aplikacji która jest np. zminimalizowana???

edytowany 1x, ostatnio: hiroszi, 2014-12-22 15:26
Zdefiniuj symulować. - dam1an 2014-12-22 15:06

Pozostało 580 znaków

2014-12-22 15:28
0

wysyłać PostMessage z komunikatem WM_KEYDOWN i WM_KEYUP do konkretnego okna


Chcesz pomocy - pokaż kod - abrakadabra źle działa z techniką.

Pozostało 580 znaków

2014-12-22 15:28
2014-12-22 15:38
0
abrakadaber napisał(a):

wysyłać PostMessage z komunikatem WM_KEYDOWN i WM_KEYUP do konkretnego okna

Z tym PostMessage to próbowałem i jakoś nie wychodziło mi chyba niepoprawnie chwytałem okno :/ znasz może jakiś dobry sposób na handle okna?

        [DllImport("user32.dll", SetLastError = true)]
        static extern IntPtr FindWindow(string lpClassName, string lpWindowName);
 
        IntPtr hWnd = (IntPtr)FindWindow(null, "Malestia.pl | Zima coraz bliżej..");

a wyslanie klawisza np. F5 robie tak

      const UInt32 WM_KEYDOWN = 0x0100;
        const int VK_F5 = 0x74;
 PostMessage(hWnd, WM_KEYDOWN, VK_F5, 0);

I to nie działa a np. z notatnikiem działa :/ czyżby to były jakieś zabezpieczenia aplikacji?

edytowany 2x, ostatnio: hiroszi, 2014-12-22 16:07
zapinałeś się w DEBUG co Ci łapie jako uchwyt okna? może ta nazwa jest niezbyt? - Xiuthechutli 2014-12-22 22:07

Pozostało 580 znaków

2014-12-22 18:59
0
dam1an napisał(a):

http://stackoverflow.com/ques[...]/simulating-key-press-c-sharp

Ten sposób mi nie odpowiada :/

Pozostało 580 znaków

2014-12-22 19:01
0

Czemu Ci nie odpowiada? Co chcesz zrobić może powiedz.

@hiroszi a nie łatwiej będzie takie coś robić w kontrolce WebBrowser?

edytowany 1x, ostatnio: dam1an, 2014-12-22 19:31
Patrząc na jego poprzedni post Malestia.pl | Zima coraz bliżej.. to pewnie jakiegoś "bot'a" do gry. - DibbyDum 2014-12-22 19:15
Aa, nie widziałem edycji. - dam1an 2014-12-22 19:20

Pozostało 580 znaków

2014-12-22 19:41
0
dam1an napisał(a):

Czemu Ci nie odpowiada? Co chcesz zrobić może powiedz.

@hiroszi a nie łatwiej będzie takie coś robić w kontrolce WebBrowser?

Bot do gry(okienkowej) który klikałby odpowiednie klawisze

@edit
Tak okno gry jest dobrze chwytane ale na wszelki wypadek jak moge to sprawdzic czy łapie dobre okno?

edytowany 1x, ostatnio: hiroszi, 2014-12-22 22:26

Pozostało 580 znaków

2014-12-28 19:31
Crisey
0
hiroszi napisał(a):
dam1an napisał(a):

Czemu Ci nie odpowiada? Co chcesz zrobić może powiedz.

@hiroszi a nie łatwiej będzie takie coś robić w kontrolce WebBrowser?

Bot do gry(okienkowej) który klikałby odpowiednie klawisze

@edit
Tak okno gry jest dobrze chwytane ale na wszelki wypadek jak moge to sprawdzic czy łapie dobre okno?

Nie chcę nic mówić, ale próbujesz to zrobić do gry metin - jakbyś nie wiedział od 2 lat są zabezpieczenia.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0