Aplikacja do rozwiazywania testow

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-31 16:13
0

WItam,

Proboje zrobic aplikacje do rozwiazywania testow, czyli ze mamy jakies pytanie i do tego 4 odpowiedzi ktore zaznaczamy poprzez klikniecie jednego z buttonow a,b,c,d i teraz mam taki problem ze nie wiem jak rozwiazac sytuacje z cofaniem pytan. Czyli udzielilismy juz odpowiedzi na pytanie ale chcemy jednak wrocic do jakiegos pytania. Ktos ma pomysł jak rozwiazac taki problem?

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 16:21
Stelma
0

Po aktywowaniu testu wczytaj wszystkie pytania do rekordu który będzie się składał z tablicy pytań + tablicy odpowiedzi. Będziesz mógł dzięki temu swobodnie manewrować nimi, wyświetlać je poprzez index.

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 16:24
0

np. tak:

  1. tablica z pulą pytań (do pytania wliczają się również możliwe odpowiedzi i odpowiedzi prawidłowe)
  2. tablica z wylosowanymi pytaniami i odpowiedziami użytkownika
  3. funkcja zczytująca odpowiedzi z formularza
  4. funkcja pokazująca na formularzu pytanie oraz aktualnie zaznaczone odpowiedzi użytkownika
  5. zmienna przechowująca numer pytania, na które aktualnie odpowiadasz

mając to już chyba powinieneś wiedzieć jak to zrobić


░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░█░

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 16:26
0

Chcesz zrobić system to przeprowadzania testów, a nie applikację do rozwiązaywania testów - bo brzi to tak jakby ta aplikacja miała rozwiązaywać testy.
Zapisujesz do tej pory rozwiązany test (czy w bazie, czy w obiekcie, nie ma w tej chwili znaczenia). Cofając się odtwarzasz część testu do której się cofnąłeś (nie wiem czy 1 strona = 1 pytanie czy wiele, też nie ma znaczenia), czyli wyświetlasz pytania i zaznaczasz odpowiedź na nie, którą masz zapisaną. Jak user ponownie kliknie next, to pobierasz dane z formularza i modyfikujesz te które aktualnie trzymasz (w pamięci/bazie).

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 19:20
0

Dzieki za podpowiedzi. Troche mnie one naprowadzily :)

Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 19:58
0

A jeszcze takie jedno pytanie troche z innej beczki. Jak uzyskać taki efekt żeby majac glowne oko aplikacje ktore jest jakis tam okreslonych wymiarow, zeby po maksymalizacji okna wszystkie elementy sie zwiekszaly proprocjonalnie. Byc moze jest to proste pytanie ale nie mialem pomyslu pod jakim haslem tego szukac w google.

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 20:51
0
Tommii napisał(a)

A jeszcze takie jedno pytanie troche z innej beczki. Jak uzyskać taki efekt żeby majac glowne oko aplikacje ktore jest jakis tam okreslonych wymiarow, zeby po maksymalizacji okna wszystkie elementy sie zwiekszaly proprocjonalnie. Byc moze jest to proste pytanie ale nie mialem pomyslu pod jakim haslem tego szukac w google.

Musisz każdemu elementowi ustawić opcję Anchor na odpowiednie "kierunki".


Idiots, idiots everywhere.

Pozostało 580 znaków

2011-08-31 23:04
0

Może robisz tablice pytań+odp i przy clicku w button next dajesz Tablica[i]+1 a na cofnij Tablica[i] - 1?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0