Wątki, działają tylko na maszynach z zainstalowanym VS

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-26 13:07
Janusz
0

Witam,
napisałem aplikację (C#, .NET4) w które wykorzystuję wielowątkowość (System.Threading). U mnie na komputerze wszystko działa doskonale, jednak zdarzają się komputery na których nie działa (mimo zainstalowania .NET4, cały kody jest w try jednak nie rzuca żadnym wyjątkiem tylko się wyłącza). Co dziwniejsze jeżeli na komputerze na którym nie działa aplikacja zainstalujemy VS 2010 Express to zaczyna działać. Przypuszczam że chodzi o jakaś brakującą bibliotekę, spotkaliście się z czymś takim ? Dodatkowo zauważyłem że razem z VS instalowany jest ".NET Framework 4 Multi- Targeting Pack", może to jego sprawka ? Szukałem jako takiej instalki ale nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam J.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 13:35
Anonim
0

A program, ktory uruchamiasz na innych komputerach jest skompilowany w trybie debug czy release?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 13:43
Janusz
0

W trybie release.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 14:31
o_O
0

Sprawdź wersję .NET w której budujesz i porównaj ją z wersją na maszynach na których odpalasz. Jak robisz program dla ogółu to bezpieczniej robić pod 3.5 ( podobno działa na XP ale dopiero z SP3, a neistety są ludzie którzy dalej używają XPsp2 :( )

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 14:33
o_O
0

Ah, nie przyuważyłem że inni niby mają v4, jak możesz to wrzuć program to popatrzymy z bliska bo tak to trudno wywróżyć.
Jak nie możesz pokazać to rzuć listę biblitoek do których masz referencje, może masz coś dziwnego tam.

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 15:03
0

"cały kody jest w try jednak nie rzuca żadnym wyjątkiem tylko się wyłącza" to akurat twoje zdanie. Może czegoś nie złapałeś. Jeśli to okienkowa aplikacja, to podepnij się pod Application.ThreadException i loguj wszystko, najlepiej do trace.
Poza tym ja się wyłącza to kompletnie żadne komunikat nie leci? Sprawdzałeś event log?

Pozostało 580 znaków

2011-07-26 16:03
0

skompiluj program jako konsolowy, i zobacz czy nie wyrzuca jakimś wyjątkiem na konsolę.

Pozostało 580 znaków

2011-07-27 15:31
Janusz
0

Mój błąd, okazało się że brakowało jednego dll, nie wykryłem tego u siebie ponieważ jest on instalowany z VS. Jak teraz z jego licencją, mogę go dołączyć do swojego projektu ?

Pozostało 580 znaków

2011-07-27 19:17
2

Jednego dlla nie możesz, jakby to były dwa, to byś mógł.

Pozostało 580 znaków

2011-07-27 22:20
Janusz
0

A co to za różnica ? Mam wrażenie, że się nabijasz...

Bo tu chodzi o kanapki. - O_o 2011-07-28 01:25

Pozostało 580 znaków

2011-07-27 23:35
0

Zadałeś bezsensowne pytanie, więc dostałeś bezsensowną odpowiedź. Skąd my mamy wiedzieć co to za "jeden dll" i jaką ma licencję? Nikt tu w Twoich myślach nie czyta.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0