firebird i round

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-25 11:01

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Czesc.
Czy istnieje jakas funkcja podobna do round występująca w bazie firebird Chodzi mi zeby robilo cos takiego SELECT ROUND(X,2) FROM TABELA.

Pozostało 580 znaków

2006-09-29 17:52

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
  1. możesz sobie napisać własnego UDFa
  2. możesz napisać storedproc, która to zrobi
  3. możesz spróbować ROUND z fbudf.dll dostarczanego razem z FB

- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

rafalw
2006-10-21 19:39
rafalw
0

2 sprawy:

  1. Procedura bez UDFa chyba bedzie nieożliwa do zrobienia, ciezko sprawdzi czy zaokrąglać wgórę czy w <ort>duł</ort> - funcje sprawdzające też niestety UDF-owe.
  2. Wystarczy zapuscic skrypcik fbudf.sql z katalogu UDF

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0