firebird i round

0

Czesc.
Czy istnieje jakas funkcja podobna do round występująca w bazie firebird Chodzi mi zeby robilo cos takiego SELECT ROUND(X,2) FROM TABELA.

0
  1. możesz sobie napisać własnego UDFa
  2. możesz napisać storedproc, która to zrobi
  3. możesz spróbować ROUND z fbudf.dll dostarczanego razem z FB
0

2 sprawy:

  1. Procedura bez UDFa chyba bedzie nieożliwa do zrobienia, ciezko sprawdzi czy zaokrąglać wgórę czy w ort! - funcje sprawdzające też niestety UDF-owe.
  2. Wystarczy zapuscic skrypcik fbudf.sql z katalogu UDF

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0