Czy da się coś takiego napisac w MySQL

0

Mam takie pytanie zamierzam napisać zapytanie które wyciągnie z z tabeli rekordy z podanego miesiąca np od 2022-01-01 - 2022-02-01 i grupuje je według dnia, i to umiem napisac, ale ja mam jeszcze inny problem czy da się to zrobić za pomoca jednego zapytanie żeby w momencie jak nie uda mu się wyciągnąć np z dnia 2022-02-04 to żeby w wyniku zapytania dał mu wartość null np. ?

0

tam gdzie masz złączenie tabeli, która ma dane z tabelą (zapytaniem), które może nie mieć danych zamiast join użyj left join

0

Mi chodzi bardziej o to, że w momencie kiedy jest jeden rekord dla dnia 2022-06-04 to ma wybrać ten jeden a dla pozostałych dni czyli od 1 do 31 dać wartość null ale nawet jak będzie tylko jeden rekord nawet jak nic ni e będzie.

0
tomixtomi0001 napisał(a):

Mi chodzi bardziej o to, że w momencie kiedy jest jeden rekord dla dnia 2022-06-04 to ma wybrać ten jeden a dla pozostałych dni czyli od 1 do 31 dać wartość null ale nawet jak będzie tylko jeden rekord nawet jak nic ni e będzie.

Musisz utworzyć sztuczną tabelę z wszystkim dniami miesiąca i do niej się left joinować

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1