alter funkcji zamiast dropa

0

potrzebowałbym zrobic alter funkcji, bo drop i create skasuje wszystkie uprawnienia, takie cos bedzie dobre??

create or replace function get_parcel(phone integer, parcel_archiving_days_count integer)
    returns TABLE(waybill character varying, ender_mobile character varying, courier_phone character varying)
    security definer
    language plpgsql
as
$$
DECLARE
/// reszta kodu
    END;
$$;

alter function get_parcel(integer, integer) owner to postgres;
1

masz tu replace: create or replace function
to nie wystarcza, usuwa uprawnienia ?

0

ok jest spoko, ten alterek z pierwszego postu ładnie śmiga

dzięki za sprawdzenie

a jeszcze pytanie, czy z truncate tabeli jest to samo?
lepiej zrobić truncate niż delete jako opcja rollback?
Pytam bo truncate działa szybciej

6

Nie, truncate i delete to nie jest to samo. Tu masz wytłumaczone czym to się różni https://programistka.com/roznica-miedzy-truncate-a-delete/

0

ale ja nigdzie nie stwierdziłem, że truncate i delete to to samo. To samo, to chodziło o taką samą sytuacje jak z alterem i dropem, dlatego napisałem w tym samym temacie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1