Wątek przeniesiony 2020-05-27 23:12 z Kosz przez ŁF.

Jjak zadać zapytanie SQL - wypisz ilość znaków najdłuższego słowa

0

Cześć, nie mam nic wspólnego z informatyka, ale muszę pomoc komuś w nauce, czy ktoś wie jak zadać zapytanie sql - wypisz ilość znaków najdłuższego słowa?

0

W języku angielskim nie szukałam ale najwyraźniej jest więcej niż w polskim, dzięki , myśle ze ogarniemy teraz

0
Marta9999 napisał(a):

Cześć, nie mam nic wspólnego z informatyka, ale muszę pomoc komuś w nauce, czy ktoś wie jak zadać zapytanie sql - wypisz ilość znaków najdłuższego słowa?

Zakładam, że w kolumnie masz po jednym wyrazie, chyba że masz cała zdania i należy je traktować jak słowo

SELECT MAX(LEN(kolumna)) FROM tabela

Jeśli jest inaczej to daj znać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1