MS SQL - update na bazie w zakresie czasu

0

Potrzebuję porady, w jaki sposób zrobić update na bazie danych w bieżącym dniu w zakresie czasu od 0000 do 23.59.59 ?

0

No w teorii to normalnie.

UPDATE tabela SET kolumna1 = 1 WHERE kolumna_z_czasem BETWEEN CONVERT(datetime, '2019-11-11') AND CONVERT(datetime, '2019-11-12 23:59:59:999').

A w praktyce to zależy czy masz kolumnę z czasem do której możesz się odwołać w tabeli którą chcesz update'ować oraz w jakim formacie przechowujesz datę.

0

Ewentualnie:

UPDATE tabela 
SET kolumna1 = 1 
WHERE CAST(kolumna_z_czasem as date) = CAST(GETDATE() as date)

Czyli aktualizujesz wszystkie rekordy z dzisiejszą datą (nie ważne jaka godzina).

0

Chodzi mi o update do JOB'a który będzie zmieniał zawartość kolumny w danym dniu np. 12.11.2019 0000 do 12.11.2019 2359, 13.11.2019 0000 do 13.11.2019 2359

0
BlackBad napisał(a):

Ewentualnie:

UPDATE tabela 
SET kolumna1 = 1 
WHERE CAST(kolumna_z_czasem as date) = CAST(GETDATE() as date)

Czyli aktualizujesz wszystkie rekordy z dzisiejszą datą (nie ważne jaka godzina).

Godzina jest ważna od północy jednego dnia do północy drugiego dnia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1