SQL Server - problem z obsłużeniem minut

0

Witam,

Mam problem z poprawnym rzutowaniem pola reaction_time, które jest typu varchar(255) i przyjmuje wartości '0000', potrzebuje wykonać rzutowanie tego pola na minuty. Problem występuje jeżeli jest więcej niż 60 minut, wtedy w polu minuty wstawiana jest wartość null. Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu.

select id,started,closed,reaction_time,finish_time,type,TRY_CAST(reaction_time as time) as minuty
from [dbo].[JIRA_issues]
where type= 'Incident'

id started closed reaction_time finish_time type minuty
31890 2019-05-13 1556.427 2019-05-17 1113.363 7230 9117 Incident NULL
31888 2019-05-17 1137.297 2019-05-17 1309.203 16558 0232 Incident NULL
31886 2019-05-10 1352.173 2019-05-10 1449.057 0031 0057 Incident 0031.0000000
31882 2019-05-10 1357.940 2019-05-10 1313.723 0044 0016 Incident 0044.0000000

1

Nie rozumiem, piszesz o rzytowaniu na minuty a rzutujesz na time a z dokumentacji

Defines a time of a day.

Więc jaki rezultat chcesz osiągnąć dla: 72:50:30?

0
Panczo napisał(a):

Nie rozumiem, piszesz o rzytowaniu na minuty a rzutujesz na time a z dokumentacji

Defines a time of a day.

Więc jaki rezultat chcesz osiągnąć dla: 72:50:30?

Potrzebuje wykonać rzutowanie na minuty.

1

A rzutujesz na czas? i w polu minuty również masz czas, a nie minuty, więc powtorze pytanie co chcesz mieć dla wartości: 72:50:30

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1