Vertabelo

0

Witam,
czy w Vertabelo istnieje typ boolean?
Pozdrawiam

0

Zerknij do dokumentacji produktu, ewentualnie napisz do autorów ;-)

1

Przecież Vertabelo to nie jest baza danych a narzędzie do projektowania baz danych... wiec pewnie dostępne typy zalezą od bazy danych dla której wykonujemy projekt.

0

Są wszystkie do wyboru żeby określić typ danych atrybutu, ale tego brak.

Odpowiadaj w postach!

Dla jakiej bazy robisz projekt?

0
Panczo napisał(a):

Są wszystkie do wyboru żeby określić typ danych atrybutu, ale tego brak.

Odpowiadaj w postach!

Dla jakiej bazy robisz projekt?

Prosta baza przychodni, użytkownik, pacjent... / czy użytkownik to lekarz (true/false) /

0

Pytam o silnik: mysql, mssql, postgre?

0

mssql

2

No to powinieneś mieć typ danych bit, którego możesz użyć do trzymania danych bool, bit przyjmuje wartości: 0,1,null, jako takiego mssql nie ma typu boolean

0

Dzięki, pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0