Dane do bazy Problem

0

Hej jak zrobić aby wpisywane dane na stronie wchodziły do określonej tabeli w sql. Np. wybieram z listy html kategorię i wpisuję niżej dane - i dodaje mi rekord do danej tabeli z okreslonej kategorii.
Jestem początkujący w tym i próbuję ogarnąć niektóre rzeczy :D Z góry dziękuję za pomoc!

0

Wszystko zależy jak masz zbudowaną bazę danych... Może wszystko wchodzić do jednej tabeli, do dwóch, trzech....

0
Marcin.Miga napisał(a):

Wszystko zależy jak masz zbudowaną bazę danych... Może wszystko wchodzić do jednej tabeli, do dwóch, trzech....
Dla mnie nie jest problemem jak mam ją zbudowaną bo zawsze mogę przebudować. Ale nie wiem jak ustalić aby one wpadały do określonej tabeli. Mam to zrobić na poziomie php czy jak?

0

Możesz to zrobić zarówno na poziomie PHP, jak i za pomocą np. stored proc na SQL. Przekazujesz do niej wszystko, a ona to dzieli wg potrzeb.

0

Łopatologicznie:

1.strona HTML ma formularz
2. Dane z formularza są wysyłane na na serwer
3. Serwer ma skrypt (backend) który sprawdza dane, łączy się z bazą, dodaje rekordy do tabel.

Pytanie w czym piszesz backend?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1