Parsowanie xml oracle

0

Na początku chciałem się przywitać.
Witam wszystkich
Mam problem z wyciągnięciem z xmla danych w Oracle Developerze

select extract(POPTWNDDokumentWniosek, '/POPTWNDDokumentWniosek/DataPrzyjecia/') from dbo.POPTWNDBFWniosek
zwraca 'extract' is not a recognized built-in function name.

Dodam tylko że w SQL Managment Studio zapytanie:
with xmlnamespaces(default 'http://www.mrr.gov.pl/lessi/POPTWNDWniosek/1')
select Dokument.value(N'(/POPTWNDDokumentWniosek/NumerWniosku/text())[1]', 'varchar(max)')
as Numer_Wniosku,
Dokument.value(N'(/POPTWNDDokumentWniosek/DataPrzyjecia/text())[1]', 'varchar(max)')
as Data_Przyjecia,
Dokument.value(N'(/POPTWNDDokumentWniosek/WydatkiKwalifikowane/text())[1]', 'varchar(max)')
as Wydatki_Kwalifikowane,
dbo.POPTWNDBFWniosek.UzytkownikNazwa ,
dbo.POPTWNDBFWniosek.StatusWniosku
from dbo.POPTWNDBFWniosek

Działa bez problemu.

Początek xmla:
<POPTWNDDokumentWniosek xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns="http://www.mrr.gov.pl/lessi/POPTWNDWniosek/1">
<NumerWniosku>POPT.01.01.00-00-005/07</NumerWniosku>

Chcę wyciągnąc np. Dane mieszczące się miedzy znacznikami <NumerWniosku></NumerWniosku>

Pomoże ktoś?

0
  1. kod wklejamy w ODPOWIEDNICH ZNACZNIKACH
  2. podajemy ważne informacje, np. WERSJA BD
  3. poważnie masz w oraclu tabele dbo.POPTWNDBFWniosek
0

Jest to baza mssql podpieta do oracle SQL developera na potrzeby konfiguracji i odi i obiee.
Niestety nie jestem w stanie wyciągnąć informacji z xmla

0

to jak się do mssqla podpinasz to używaj jego składni a nie składni oracle

0

Niestety zapytanie które działa w SQL management studio nie działa w oracle SQL developera.
Co może być przyczyną ?
Schematy ?

0

Różnice w dialektach SQL

0
Pijany Lew napisał(a):

Niestety zapytanie które działa w SQL management studio nie działa w oracle SQL developera.

co to znaczy nie działa???????????? Błędy jakieś? - jakie? Resetuje się komputer, usługodawca Ci internet odcina czy jeszcze coś innego się dzieje?
Naucz się raz na zawsze - na forach specjalistycznych, jakichkolwiek, nie ma zwrotu "nie działa".

0

Temat rozwiązany.
Dzięki, pozdrawiam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1