select * from... where

0

Chcę aby pokazało mi wartości dla kategorii 24. Wpisuje taki kod i niestety wyskakują błędy (podkreśla select)

Select * from [Measures].[f Wy Suma Wydatkow] Where [d Kategoria Wydatku].[d K Wy Id].[d K Wy Id] = 24,

Byłbym wdzięczny za wskazanie nieprawidłowości.

0
MrKluska11 napisał(a):

Chcę aby pokazało mi wartości dla kategorii 24. Wpisuje taki kod i niestety wyskakują błędy (podkreśla select)

Select * from [Measures].[f Wy Suma Wydatkow] Where [d Kategoria Wydatku].[d K Wy Id].[d K Wy Id] = 24,

Byłbym wdzięczny za wskazanie nieprawidłowości.

Dawno nie miałem kontaktu z tą składną z nawiasami kwadratowymi, czy to access?
Kategorie są w drugiej tabeli czy w tej samej?

Jeśli w tej samej, to mniej/więcej tak:

select * from Measurs where kategoria = 24;

Jeśli w innej tabeli, to trzeba złączyć:

select * from Measurs as m  join Categories as c on c.id = m.id_category where c.number  = 24;

Pozdrawiam

0

Oto struktura tabeli. Wszystko co potrzebne jest w tabeli fWydatek.

0

A te 24 czym jest? Id kategori, czy typem?
Jeśli typem to mniej/więcej tak:

select * from Wydatek as w JOIN Kategoria as k on k.id = w.id_kategorii where k.typ = 24;

Nazwy pól i tabel musisz sam poprawić. Zapytanie wyświetli wszystkie wydatki które mają typ kategorii równy 24.
Pozdrawiam

0

24 jest id kategorii wydatkow

0

To bez złączania, jeszcze prościej
select * from wydatki where id_kategorii = 24;

Pozdrawiam

0

OK. Dzięki wielkie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1