Masowa zmiana danych w bazie

0

Cześć, mam problem który postaram się opisać. W mojej bazie mam tabelę i w niej pole datowe. Tak więc w tabeli X mam pole o wartości 2010-12-31 2359

Chciał bym zmienić wszystkie ww. pola z bazy o wartości: 2010-12-31 2359 na wartość np. 2020-12-31 2359 Wiem, że muszę użyć opcji UPDATE ale jak to zrobić ?? Jestem zielony niestety z baz danych :(

Acha używam bazy MySQL'a :)

2
UPDATE nazwa_tabeli SET nazwa_pola=nowa_wartosc WHERE nazwa_pola = stara_wartosc
0

A czy tutaj rekordu nie muszę podawać w sensie tej głównej jak to nazwać wielkości bo to jakoś wygląda tak

baza_nazwa -> podbaza_nazwa -> pole (tu jest ta wartość)...

Może głupi jestem ale wynika z tego co napisałeś, iż muszę tylko podać nazwę tego pola tak ?? Bez podbaza_nazwa gdzie to jest chyba kategorią z polami :)

0

Wszystko super zadziałało dodałem tylko oczywiście ' oraz ' i wsio ruszyło jak trzeba było! MASZ PIFKO! Dzięki za pomoc w tak pewno trywialnym zadaniu!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1