jak wynik polesenia select wstawić do danej kolumny w tabeli

0

Witam
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wstawić wynik polecenia select do danej kolumny w danej tabeli.
Konkretnie chodzi mi o to żeby z następującej tabeli o nazwie "ZakresU", w której klucz główny to NrPolisy a klucz obcy to IdPrzedmiotuU:


| NrPolisy | IdPrzedmiotuU | SumaGwar | Stawka | Skladka |
|-------------------------------------------------------------------------|
| 123 | 1A | 30 | 0,5 | 0 |
| 321 | 2A | 45 | 0,6 | 0 |
| 432 | 3A | 53 | 0,9 | 0 |

wybrać wartość z kolumny Suma pomnożyć ja przez wartość z kolumny Stawka i wynik wstawić w miejsce zera w kolumnie Składka...

próbowałem w taki sposób :
Update ZakresuU (Skladka) values (Select SumaGwar*Stawka from ZakresU);

ale wywala błąd : "Could not execute statement. Syntax error near 'values' on line 1"

Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić?

0

UPDATE ZakresuU SET Skladka = (SELECT SumaGwar*Stawka FROM ZakresU);

0
jagi napisał(a)

UPDATE ZakresuU SET Skladka = (SELECT SumaGwar*Stawka FROM ZakresU);

jeszcze where skladka=0 na koniec i jestesmy w domu :)

0

po wykonaniu tego zapytania otrzymuje błąd: podzapytanie nie może zwracać więcej niż jeden wiersz..

0

UPDATE ZakresuU SET Skladka = SumaGwar*Stawka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1