[MS SQL] łączenie róznych wierszy tej samej kolumny

0

hej
używam MS SQL SERVER 2005

potrzebowałbym napisać zapytanie które łączy mi teksty z jakiejś kolumny różnych wierszy w jeden:
tj.
mamy powiedzmy jakąś tymczasową tablicę która jest wynikiem jakiegoś tam zapytania

@tmp_tab
col1

aaa
bbb
ccc

i chciałbym żeby

SELECT zrób_coś_z_tablcą(@tmp_tab) AS new_col

dało wynik

new_col

aaabbbccc

da się coś takiego zrobić?? jakieś pomysły??
z góry dzięki

0
declare @caly nvarchar(2000)
set @caly = ''

select @caly = @caly + pole from (select 'ala' pole union select 'ma' union select 'kota')t
select @caly

lub http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms182741.aspx

0
DECLARE @Tabela TABLE (Miasta varchar(30))

INSERT INTO @Tabela VALUES('Warszawa')
INSERT INTO @Tabela VALUES('Lodz')
INSERT INTO @Tabela VALUES('Krakow')

SELECT (SELECT Miasta + '' FROM @Tabela FOR XML PATH('')) AS Nowa_Kolumna
0
Mendoza napisał(a)

O to mi chodziło. dzięki

0

Coś mi nie wyszło :-D

miało być: Mendoza - o to mi chodziło, dzięki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1