Funkcja fread...

0

Jest w C taka funkcja:

size_t fread(void buf, size_t size, size_t n, FILE stream);

Czy mozna wczytac do bufora buf strumien stream ale nie od poczatku tylko od pewnego momentu obliczonego wczesniej ftell? Jak to zrobic?

W sumie caly problem polega u mnie na tym, ze plik jest wiekszy od wielkosci bufora i analizuje go partiami, tyle ze na razie potrafie przeanalizowac tylko pierwsza czesc.

Z gory dzieki za wskazowki. Pozdrawiam. Tomm.

0

Cześć, {hello}
Tak, robisz coś takiego:
1.Deklarujesz coś takiego
fpos_t filepos,nowa; //pozycja w pliku, filepos - aktualna

2.void Przeskok(long pozycja)
{ nowa = pozycja;
fsetpos(stream,&nowa);
}

Krótko mówiąc ustawiasz pozycje w pliku i czytasz text od pozycji bierzącej do ustalonej przez ciebie.

0

Dzieki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0