text do aplikacji...

0

Jak posyłać tekst do aktywnego okna ??? --Ozyrys Pozdrawiam {hello}
[email protected]

DELPHI 6 RULEZ

0

Najpierw pobierasz uchwyt - GetForegroundWindow. A pozniej za pomoca komunikatu WM_SETTEXT.--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

OK dzieki... ale czy mogł byś dać mi jakiś przykladzik ?? Był bym wdzięczny !--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
[email protected]

DELPHI 6 RULEZ

0

ozyrys napisał:
OK dzieki... ale czy mogł byś dać mi jakiś przykladzik ?? Był bym wdzięczny !

--

SendMessage(Hand, WM_SETTEXT, Longint(PChar('Jakis tekst')), 0);

A Hand to uchwyt (typ THandle), ktory pobierasz tak:

Hand := GetForegroundWindow;

Pisze z pamieci i nie sprawdzlem wiec moze nie dzialac, ale powinno.--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Wielkie Dzieki :-) !!!--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
[email protected]

DELPHI 6 RULEZ

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1