Kamery

2002-03-11 15:24
mwolinski
0

Mam pytanie:

Jak zrobić program, który by obsługiwał kameru internetowe? Chodzi mi o coś takiego jak player tylko żeby można było wybrać jedną z kilku kmer. Mam Delphi 5 Standard. Z góry dzięki.
Zapraszam na www.klubgg.prv.pl--miki

Pozostało 580 znaków

2002-03-11 15:46
lo
0

lacza jakie sa w polsce nie pozwalaja wiekszosci uzytkownikow na ogladanie na bierzaca animacji przez internet, mozesz np zrobic strone internetowa i napisac program ktory co 5 sekund bedzie ja uaktualnial. W ten sposob bedzie mozna na bieŻąco ogladac zdjecia z tej kamery

Pozostało 580 znaków

2002-03-11 20:20
solitary
0

ylo [mailto:[email protected]] w dniu 11.3.2002 15:46 napisal:
lacza jakie sa w polsce nie pozwalaja wiekszosci uzytkownikow na ogladanie na bierzaca animacji przez internet, mozesz np zrobic strone internetowa i napisac program ktory co 5 sekund bedzie ja uaktualnial. W ten sposob bedzie mozna na bieŻąco ogladac zdjecia z tej kamery

ja także chciałbym się też tego dowiedzieć jak obsługiwać kamery ? nie koniecznie trzeba udostępniać ten program w sieci, może da rady po sieci lokalnej cos takiego uruchomic ?--Dariusz Szyłko (Solitary)

Pozostało 580 znaków

2002-03-11 20:49
zylo
0

Rzeczywiscie po sieci lokalnej taki program moglby dzialac w czasie rzeczywistym, obsluga tej kamery zalezy od tego co umozliwia oprogramowanie do niej dolaczone. Sam nie mialem z tym doczynienia ale gdyby powiedzmy oprogramowanie umozliwialo przetwarzanie obrazu kamery na jpg'i moznaby je bylo przesylac i wyswietlac na ekranie drugiego komputera, gdyby calosc chodzila odpowiednio szybko bylaby animacja.

Pozostało 580 znaków

2002-03-12 16:15
solitary
0

zylo [mailto:[email protected]] w dniu 11.3.2002 20:49 napisal:
Rzeczywiscie po sieci lokalnej taki program moglby dzialac w czasie rzeczywistym, obsluga tej kamery zalezy od tego co umozliwia oprogramowanie do niej dolaczone. Sam nie mialem z tym doczynienia ale gdyby powiedzmy oprogramowanie umozliwialo przetwarzanie obrazu kamery na jpg'i moznaby je bylo przesylac i wyswietlac na ekranie drugiego komputera, gdyby calosc chodzila odpowiednio szybko bylaby animacja.

ehhh.... to malo rozsądne rozwiązanie, według mnie powinno być na bierząca a nie przez zapisywanie na dysku i odczytywanie z niego.--Dariusz Szyłko (Solitary)

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0