Tamagóczi - projekt

0

Mam zasadnicze pytanie? lub ogłoszenie :)

CHCIAŁBYM OGŁOSIĆ, ŻE SZUKAM OSÓB CHĘTNYCH DO STWORZENIA WRAZ ZE MNĄ (W DELPHI) TAKIEGO MAŁEGO ZWIERZĄTKA, KTÓRE ZWIE CIĘ MAINEM TAMAGOTHII (czyt. tamagóczi) czy jakoś tak.

Te tamagóczi to niegdyś popularna zabawka :) - chyba mieliście je co nie????? :P

OK, jeżeli jesteś chętny to podpisz się i wypełnuj tę ankietę.

=====
xywa:
poziom zaawansowania:
Co będziesz roibł w tym projekcie: (napisz tu odpowiedzi np. a, b)
a)Programowanie
b)Grafika
c)Wymyślanie postaci itp. (mam pomysł na jedną - a mianowicie "{hello}")
d)
e)Czy jesteś zarejestrowany na forum: TAK/NIE (Jeżeli tak to nie pisz e-mail'a/ a jeśli nie to napisz tu e-mail lub numer gg)
f)Pomoc w prowadzeniu serwera dla gier :) i może zrobimy tamagóczi przez sieć - taki specjalny inny program (toolkit) do np. zbełtania innego tamagóczi ni innym kompie :0 wszystko się da zroibć
g)dżwięki - tworzenie dźwięów
h)dźwięi- może będzie on też sterowany za pomocą głosu ?????
i) - tu napiszcie wasze propozycje

===================I to wszystko================
{browar}

Sprawami organizacyjnymi to ja już się zajmę - zrobię programik, dzięi któremu będziecie wiedzieli co i jakie zmiany doszły w projekcie i w ogóle powiem wam jeżeli będziecie chcieli się dołączyć.

Tylko nie piszcie, że się nie uda bo walne temu po mordzie :P

0

Tamagochi (czy jak to idzie) to zabawka do robienia dzieciom wody z muzgu :-) (sam mialem cos takiego :D ). Ja sie w to nie pakuje z dwoch podowow.

  1. Wspolpraca wiekszej gropy ludzi wylacznie przed internet wydaje mi sie chybionym pomyslem.
  2. Nie chce miec na karku organow scigania jak jakies dziecko padaczki przez was dostanie :D :P ;) --Pozdrawiam {hello}
    Tomasz K.
0

Jak chcesz :)

0

Hehe projekt moze byc smieszny. Wychodowac sobie na kompie jakiegos killera a potem tluc sie nim z kumplami z sieci - kupa dobrej zabawy mi sie tu widzi, podwarunkiem ze bedzie to opowiednio wykonane. Jakby co to moge sie dolaczyc, kontak lap ze mna na GG lub mejlem.-------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

0

Sheitar - poweim ci ze chodzilo mi o rodzaj hackowania ale rozgrywka w deathmatcha przyda sie - thx za pomysł :]

tylko musielibysmy zrobic tworzenie postaci od genów (podstaw) i stworzyć własny świat (coś jak w stylu "władca pierśieni" lub warhammera) - rozumiecie?

0

Jesli chodzi o samo uczące się zwierzątko to wydaje mi się to ciekawym pomyslem. Ostatnio czytałem troche o scieciach neuronowych, i tak sobie właśnie o czymś podobnym myślałem. Zapowiada się faina zabawa :))

POZdroWieNIa--POzdrOWieNIa

0

To moze zrobic Single i Muliti. W singlu mozna se na wlasnym kompie trenowac zwierzaka, a w multi tluc sie z innymi [deathmach, ctf i inne hehe]. A z tym swiatem to by bylo tak: ide se zwierzem do baru i kupuje flache. Mozna by tez cos niecos skubnac z Ultima Online z tym swiatem... -------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

0

Może tam być nawet samodzielne chodzienie do ubikacji :P

0

Tylko żebyśmy to umieli zrobić :]

0

zaraz z tego tamagochi wyjda pokemony :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Ja tez jestem zainteresowany zrobieniem takiego "samouczącego sie zwierzątka".
Jednak czy ktos mogl by mi dokladniej wytlumaczyc na czym mialo by to polegac???
Szukalem w necie cos na ten temat ale nic nie znalazlem... Ziomber napisal ze chyba kazdy mial taka zabawke. Ja niestety nie mialem i nie wiem za bardzo o co chodzi...
Jak mi ktos wytlumaczy to tez sie przylaczam :-) :-) :-) :-) :-) --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--
----====[ GG: 3532533 ]====----

0

SUPER pomysł!!! Tylko nie nazywajmy tego Tamgóczi :-), ale jakoś inaczej. A w opcji "single", niech nie będzie "nakarm mnie", ale powiedzmy "sala treningowa" :-).

Proponuję, żebyś napisał jednego dużego maila, który wszystko by wyjaśniał i rozesłał go do wszystkich zainteresowanych. (Czyli do mnie też:-) )

P.S. Niech to będzie naprawdę ambitny projekt :-)

Pozdrawiam {hello}

0

ProgMan napisal:
&gtProponuję, żebyś napisał jednego dużego maila, który wszystko by wyjaśniał i
&gtrozesłał go do wszystkich zainteresowanych. (Czyli do mnie też )

To bardzo dobry pomysl!!! A Tamaguczi to bardzo dziwna nazwa... Teraz mi sie przypomnialo ze ja tez mialem taka zabawke tylko sie inaczej nawywala :-)

Ziomber: A zamiast maila mozesz napisac co i jak tutaj na forum. Kto bedzie
zainteresowany to se przeczyta...--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--
----====[ GG: 3532533 ]====----

0

Podsunę wam pomysł: możecie wykożystać engine ms agent'a - zrobcie postac ze swoimi nowymi animacjami, a na dodatek ms agent potrafi mówić (po angielsku swietnie nawija :) )
Jeśli nie wiecie co i jak to piszcie--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Już tworzę stronę http://www.resportgql.republika.pl/opek.htmlJej adres to: http://www.resportgql.republika.pl/opek.html

Pozdrawiam - tam znajdziecie moje zastrzeżenia opis itp. :) Ale dopiero to robię. {hello}

0

ja tez moge sie przylaczyc moga byc jaja:)
ja w grafice nie jestesm dobry ale proponuje zeby gre pisac w Delphixie chociaz jest wolny ale tu nie trzeba czytego DirectXa... no i jest latwiej:)-----------------
The best of programmers:)
AsTEx

0

&gtxywa: Jak wyżej^^
&gtpoziom zaawansowania: Nie mam pojęcia
&gtCo będziesz roibł w tym projekcie: (napisz tu odpowiedzi np. a, b)
&gta)Programowanie: możnaby spróbować zrobić Tamagóczi ze sztuczną inteligęcją (taką jaką proponowałem w statkach) {hello}
--Sebo +)
(D3)

0

ja tam moge pomóc w komunikowaniu się w trybie multi, włśnie trobię sieciową gre w statki
w sumie pomysł niekiepa, ale jak ludzie zaczną pikać się przez nwet to moga wyjść jakieś mixy w porozumiewaniu się i ustalaniu swojego kawałka roboty--DELPHIRULEZ

0

Wszystko będzie ok, tylko djacie mi czas bo mam problem system się zwalił :)

0

moze jakiegos MUD-a? jakby co to sie bardzo chetnie dolocze. ( [email protected] ).
ale chyba czeba jakie konto z shellem?

--
Vroc

0

No to.... kiedy zaczynamy???--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--
----====[ GG: 3532533 ]====----

0

Ja też bym chętnie popracował nad czymś takim...

0

Chetnie pomoge.. ale jest jeden powod dla ktorego tego nie zrobie :-)
przez internet sie zle pracuje :PPPP pozdro skejt :)

0

No kurde jak Ziomber cos wymyslil to znaczy ze bedzie dobrze a jak nie chcesz to nie musisz sie dolaczac :P --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Kurna no... mam ja se pomysła:
Możnaby do tego tamagucci dorobić zintegrowany wygaszacz ekranu...
(za mopocą OLE lub po prostu przeszukując kontrolki)
Na wygaszaczu oczywiści byłoby widać naszą "pociechę" i odpowiednie wskażniki...
Co wy na to?!--Sebo +)
(Delphi3)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1