Killowanie procesow

0

Jak zanjde okno Internet Explorera przy pomocy enumwnd.. i chce go skilowac jak to zrobi bo jak daje np termianteprocess(hwd,0) to nic to nie daje (proces zanleziony ma klase okna IEFrame[dobra???]) Wiec co ja mam zrobic(chce skilowac wszystkie IE w systemie)?????-----------------
The best of programmers:)
AsTEx

0

Nie jestem pewien, ale jak znasz uchwyt procesu do zabicia to wystarczy.

function Killowanie(ProcessId:Integer):Boolean;
var
Uchwyt:tHandle;
begin
Uchwyt:=OpenProcess(PROCESS_TERMINATE,bool(0),ProcessId);
if TerminateProcess(Uchwyt,0)
then
result:=true else result:=false;
CloseHandle(Uchwyt);
end;--Pozdrowienia dla całego FORUM !!!

Marco_99

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0