Jak zawijać wiersze:-)

0

Mam starsznie głupi problem. Piszę dla siebie programik do tworzenia skryptów PHP i użyłem do niego dodatkowego komponentu tekstowego (z tej stronki oczywiście :-)) - SynEdit. Mam starsznie głupi problem - jak zawijać w nim wiersze?

Tylko PLIS, nie śmiejcie się, bo i tak palę się ze wsytdu :-)
{wstyd} {wstyd} {wstyd} {wstyd} {wstyd} {wstyd} {wstyd}

0

nigdy nie widzialem tego komponebty ale w inspektorze obiektów NIE MA wordwrap ? {browar} --Pozdrawiam eSka :-)

0

sorry za błędy ale jestem strasznie zmęczony i się wywaliłem na kanapie i ledwo sięgam na biórko rękoma żeby pisać --Pozdrawiam eSka :-)

0

Spójrz do readme:

...ot very difficult.
You should however keep some things in mind when using the SynEdit components:

  • There is no word-wrap in the editor, and most probably there will never be
    (it does not go well with the column selection mode, and it is not very common
    with programmers editors anyway)... {hello} ---------------------------
    Delphi 6

Pozdrówka

0

Co, co? :-)
Chodzi Ci oto, że tam po prostu nie mozna zawijać wierszy? :(

0

wstyd sie przyznac:-) napisał:
Co, co? :-)
&gtChodzi Ci oto, że tam po prostu nie mozna zawijać wierszy? :(

Dokładnie---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

moze dopiszesz sobie zawijanie wierszy sam: uzywajac funkcji WrapText z SysUtils?--Pawel

Delphi6

0

Rzeczywiście pq, masz rację, spróbuje. Chociaż z drugiej SynEdit to dość specyficzny komponent (bo zakładam, że go nie znasz).
Ale tak, czy siak
dzięki {hello}

0

Nie, nie mozna. Mozesz jednak sam sobie to oprogramowac. Na przyklad jezeli kursor bedzie juz za prawym marginesem to przechodzimy o linie w dol.--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1