DJGPP i sacze

0

Mam oryginalną wersję DJGPP, która ma gdzieś tak z 500MB... ale nie o to biega.

Jak zainstaluje djgpp to wszystko się automatycznie robi (modyfikacja autoexec.bat itp.)

No i włączam sobie rhide'a piszę:

#include &ltiostream.h&gt
int main()
{
cout &lt&lt "HEHE";
return 0;
}

I wywala coś w stylu - No such file or directory .................................................................................

0

hahaha twoj kompilator nie wie gdzie jest zainstalowany plik naglowkowy
iostream.h nie wiem gdzie sie to ustawia w rhide bo nie chce on
mi chodzic pod xconsole : dziala tylko na "prawdziwym" terminalu
(oczywiscie pod unix'em) ale z palca powinno wygladac to tak :

c++ nazwa_pliku.cpp -o dupa -I/usr/include/cpp

katalog /usr/include/cpp zawieta plik iostream.h

c++ ta link do kompilatora

pod windozom odpowiednio tak samo tylko katalogi inaczej sie zowiom

powodzenia

wojta$--Lets make linux better :-)

0

O co chodzi z dupą?

0

-ql-GORTH napisał:
O co chodzi z dupą?
-o jak output
dupa = plik wyjsciowy (taka dygresja)
pod windozom np. dupa.exe

:-)

wojta$--Lets make linux better :-)

0

Musisz upewnić się czy masz plik z programem z rozszerzeniem *.cpp Wtedy działa.
PS
Też mam DJGPP tylko mi zajmuje 40 MB

0

Hmmmm... masz allegro? lub cos tam do GNU???? a w ogóle nie jesteś uważny!!! JA MAM RYGINALNĄ wersję!!!!!! z instalatorem itp. a ty tylko wersję np. ze starego numer'u CDA :D hehe :)

0

Skąd masz orginalnego djgpp???

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1