INI

2002-03-01 19:10
L_u_dzik
0

Czy jest mozliwosc zapisu/odczytu wartosci typu TStrings do/z pliku INI ?
Jezeli jest to prosze o jakis kawalek kodziku :)

Pozostało 580 znaków

2002-03-02 15:42
ockY
0

INIFile.Create
INIFile.WriteString('Tekst','Czesc','');

NARA!--Pracuję w Delphi 5

Pozdrawiam
RockY
[email protected],pl

Pozostało 580 znaków

2002-03-02 18:24
L_u_dzik
0

nie pytam sie o wartosc typu String, ale o TStrings !!!!!!

Pozostało 580 znaków

2002-03-03 10:44
RockY
0

SORKA!
W poprzednim mailu napisałem Ci o sposobie zaposu wartości Sting, a nie
Strings-niedokładnie przeczytałem Twoj text ;)
Ale na temat!
Do INIków można zapisywać wartości String, Boolean itd., ale Strings to raczej nie.
Ale możesz spróbować zastosować pętlę (np FOR), która zapisze każdą
linijkę z osobna (no cóż tylko tyle przyszło mi do głowy w tym momencie) lub zapisać wartość Strings do pliku txt.--Pracuję w Delphi 5

Pozdrawiam
RockY
[email protected],pl

Pozostało 580 znaków

2002-03-03 22:39
L_u_dzik
0

na petle to sam wpadlem ale myslalem ze moze jest cos prostszego :)
ale i tak dzieki za checi :)))))

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
L_u_dzik
http://www.polchat.pl/chat/?room=delphi - w tym pokoju mnie mozna zlapac :)

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0