HTML - Coś z delphi :) (kontrola nad textem w IE)

0

Przypuścmy że mamy jakąs stronę w IE np. www.resportgql.republika.pl/menu.html
i chciałbym w niej zmienić jakiś tekst ('opek'); a następnie go wyświetlić.
Wiem ze na 100% da sie takie cos ale nie wiem jak...

czyli

przykładowa strona WWW (ten tekst sie wyswietla w IE)

=========
bel bel bel
opek ble ble
eweaw
ehhe

a teraz aby zmienil to na np.

=========
bel bel bel
zmienilem_z_opek_na_ello ble ble
eweaw
ehhe

po prostu zmienianie tekstu, czytanie, edytowanie za pomocą delphi z IE

0

ZIOMBER napisał:
Przypuścmy że mamy jakąs stronę w IE np. www.resportgql.republika.pl/menu.html
&gti chciałbym w niej zmienić jakiś tekst ('opek'); a następnie go wyświetlić.
&gtWiem ze na 100% da sie takie cos ale nie wiem jak...

Jak chcesz zmienić? W pliku na serverze?--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

jeśli jest tak jak mówi piechnat, to to jest FTP, a jak chcesz dynamicznie, to można zrobić stronkę PHP i z delphi wysyłać parametry, a skrypt niech zapisze na servku--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

Hmm... Może chodzi ci o:

  • skrypt PHP co otwiera połączenie gniazdkowe z www.resportgql.republika.pl
  • pobiera kod strony /menu.html
  • zmienia wybrany ciąg znaków
  • wyświetla nową stronę /menu.html już ze zmienionym ciągiem znaków
    ??????????????????????????????????????--__________________________________
    Pozdrawiam...
    piechnat
0

a ja nie wiem o co chodzi:)--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

nie wiem o co chodzi ale moze pomoze cos tutaj palenta komponentow indy ? :-)


pozdr
mic

0

nie no :)

nic nie zmieniamy na dyskach (wszystkich)

po prostu czytasz wlasnie tekst: 'ddddd' na 4programmers.net/forum i teraz jak szybko bezboleśnie zmienić ten tekst lub pobrać go z IE :)

jak nie kapujecie to spoko ;)

0

Coś takiego jest możliwe, ale:
Nie zmieniamy oryginalnego pliku htm (on jest na servie!!!)

  1. Pobieramy plik htm
  2. Zmieniamy w nim co trza
  3. Wyświetlamy go w IE

Może jest jeszcze jakiś inny sposób, ale to już problem integracji w IE.

0

Może coś się da zrobić przez DDE. Kiedyś widziałem przykład do pobierania aktualnego adresu URL z IE.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1