THTTPGet - problem

0

Jak zrobic bo ten komponent sciagnal z netu po kolei wszyskie pliki wypisae w ListBoxie. Zrobilem taka procedurke:

Get.URL:=ListBox1.Items[0];
Get.FileName:=Folder+Nazwa(ListBox1.Items[0]);
ListBox1.Items.Delete(0);
Get.GetFile;

i jak mam ja pod przyciskiem to po sciagnieciu jednegio pilku, jka nacisne go drugi raz to dziala (pobiera text pierwszego i usuwa go, potem sciaga), dziala.

Ale chce zeby nie trzeba bylo tego non stop naciskac. Probowalem dodac ta procedurka do OnDoneFile ale NIC!!!!???--Delphi 6 Personal

0

for i:=0 to ListBox.items.count-1 do
begin
Get.URL:=ListBox1.Items[i];
Get.FileName:=Folder+Nazwa(ListBox1.Items[i]);
//ListBox1.Items.Delete(0);
Get.GetFile;
end;--||===

0

w OnDoneFile daj Timer.Enabled:=True; i niech Timer.Interval:=200ms, a pod timerka daj
Timer.Enabled:=False;
SciagajKolejnyPlik;

i powinno grac :)--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Thx Sheitar, wlanie o to chodzilo :) co do werw0e to to bylo za proste i nie dzialalo - sprawdz :)--Delphi 6 Personal

0

ReNe napisał:
Thx Sheitar, wlanie o to chodzilo :)

Alez nie ma za co ;)--W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1