Delphi - pliki *.doc i *.wri......pomocy!!!

0

Jak i w czym na formie wyświetlić pliki *doc oraz *.wri
proszę pilnie o podpowiedź....
czy w RichEdit lub ListBox do tego się nadaje?
lub coś innego..... {glowa}

......proszę o prosty przykład .....

[email protected]

0

Musisz poznac strukture tych plikow a potem juz sam bedziesz umial :P--eh ah i oh

0

Pliki *.wri można otwierać zwykłym richeditem, trzeba tylko ustawić właściwość plaintext na false.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

a co do *.doc to zależy, czy to są te pochodządze z Word'a czy z WordPada. Jeżeli z tego drugiego to też możesz otworzyć w RichEdit. Jeżeli z Word'a to bez znajomości struktury raczej będą problemy.

Pytanie za 100 punktów!!!:
Czy ktoś widział komponent wyświetlajacy pliki Word'a?--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates napisał:
&gtCzy ktoś widział komponent wyświetlajacy pliki Word'a?

To chyba jakiś ActiveX??--Vogel [Delphi 6 PE]

I TY możesz nauczyć się grać w bierki!

0

Vogel napisał:
Dryobates napisał:
&gtCzy ktoś widział komponent wyświetlajacy pliki Word'a?

nie ma takiego cuda :P--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1